Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

de mirela0911 in Prajituri, 15 Aug 2022 | 5538 vizualizari

 

Este o prajitura tare buna si aromata, pentru iubitorii de nuca de cocos.

 

INGREDIENTE

Blaturi:

  • 6 oua mari
  • 12 lg zahar
  • 12 lg apa rece
  • 12 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lg cacao

Crema de cocos:

  • 450 ml lapte
  • 4 lg gris
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 180 g nuca de cocos
  • 2 plicuri zahar vanilat

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2-3 lg lapte dulce
  • pt insiropat: lapte + esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori:

Blaturile: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si apa rece alternativ, mixand continuu pana se obtine o spuma densa. Se lasa deoparte.

In alt bol se amesteca galbenusurile cu faina si praful de copt. Se imparte in doua parti egale. Intr-una din parti se incorporeaza cu miscari lente jumatate din albusurile batute. Se toarna compozitia intr-o tava cu dimensiunea de 22x33 cm tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 20 de minute. Se face testul scobitorii si daca este gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca usor in tava apoi se pune blatul pe un gratatr si se lasa sa se raceasca complet.

In cealalta compozitie de galbenusuri se adauga cacao, se omogenizeaza bine apoi se incorporeaza restul de spuma, cu miscari usoare. Se coace blatul in aceeasi tava, tapetata cu hartie de copt, la 170 de grade pentru cca 20 de minute. Se face testul scobitorii. 

In timp ce se racesc blaturile, se prepara crema de cocos. Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul intr-o cratita cu fundul dublu. Cand incepe sa fiarba, se toarna grisul in ploaie si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se adauga si untul si se amesteca continuu pana devine cremoasa. Se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si nuca de cocos. Se amesteca bine apoi se lasa sa se raceasca crema.

Asamblare prajitura: Pe un platou se asaza blatul maro. Se insiropeaza cu laptele si esenta de rom, se toarna crema de cocos iar deasupra se asaza blatul galben, insiropat.

Glazura: Intr-o craticioara se pune ciocolata la topit impreuna cu laptele dulce. Dupa ce se topeste si se omogenizeaza ciocolata, se lasa putin sa se racoreasca apoi se toarna peste prajitura si se niveleaza repede. Se lasa la racit.

Se portioneaza cu un cutit bine ascutit si bagat in apa inainte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui glazura de ciocolata cu zahar pudra presarat deasupra.

2

Dimensiunea tavii este de 22 x 32 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty