Cremsnit II

de Criss in Prajituri, 31 Ian 2014 | 11473 vizualizari

 

Cremsnitul, dupa parerea mea, e una dintre cele mai bune si fine prajituri, chiar daca mai greu de mancat din cauza foietajului . :) Conditia principala e ca si foile sa fie facute in casa si nu cumparate.
Eu mai am pe blog o reteta de cremsnit si de foi aici, insa cum nu ma prea impac eu cu untura, ma bucur ca am gasit aceasta reteta de foietaj (Ruxy-Bucataras).Si cu siguranta n-am sa mai cumpar niciodata foi de cremsnit ci am sa le prepar mereu dupa aceasta reteta.
Sunt in continuare in cautarea cremei perfecte, sper s-o gasesc intr-o zi pentru ca niciuna nu m-a multumit pana acum.

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 200 ml apa
  • putina sare +7 linguri faina
  • 250 g unt/margarina
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 6oua
  • 5 linguri faina
  • 1 plic gelatina
  • 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit II:

Se framanta intr-un vas un aluat din 350 gr faina, 200 ml apa rece, 4 linguri de ulei si un praf de sare. Rezulta un aluat elastic, nelipicios. Intr-un bol se amesteca untul moale cu 7 linguri faina. Aluatul se imparte in doua parti egale, se intind doua foi dreptunghiulare care se ung cu amestecul de unt si faina. Se ruleaza si pun rulourile obtinute la frigider pentru o ora.


Dupa o ora de stat la rece, se intinde prima foaie si se coace pe dosul unei tavi. Procedam la fel si cu a doua foaie, dar pentru a fi mai usor de portionat, trasam usor deasupra linii orizontale si verticale formand 15 patrate. Astfel prajitura va fi mai usor de taiat si nu se vor sfarama foile. Gelatina se hidrateaza in putin lapte. Se separa ouale si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, faina si se adauga laptele caldut.


Se fierbe crema si se amesteca in continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se adauga apoi gelatina hidratata si albusurile batute spuma. Se pune toata crema peste prima foaie si se pune deasupra cea de-a doua foaie. Se lasa prajitura in frigider minim 2 ore sa se intareasca crema. Se pudreaza apoi cu zahar si se portioneaza. Ideal e sa folositi o tava detasabila, care sa nu permita cremei sa se scurga.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit II" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

simona72 1

01.02.2014, 10:26

Imi spui te rog la cate grade ai copt foile si cat timp?

Rocsi 1

01.02.2014, 20:02

Ce prajitura delicioasa

diaconta 1

01.02.2014, 23:12

Grozav

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!