Desert prajitura cu crema de piersici

de Constelatialeu in Dulciuri, 16 Aug 2020 | 1661 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat ( 20/30 cm tava)
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 30 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 lingurita rasa cu praf de copt
  • 75 ml apa fierbinte
  • 100 g zahar tos
  • 30 ml ului
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Pt insiropat, lapte fiert si racit
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 50 g ciocolata alba
  • 6 g gelatina
  • 100 g zahar
  • 2 piersici mari foarte coapte - cca 400 g fara coaja si sambure
  • Decor
  • ciocolata topita si feliute de piersica
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de piersici:

Blat : Mai intai am amestecat cacaua cu apa fierbinte. Intr-un castron am pus ouale, un praf de sare si am mixat pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o crema spumoasa, am redus viteza la mixer si am adaugat pe rand, cacaua, apoi uleiul, mixind dupa fiecare la viteza mica. Apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt, pe care le-am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava cu hartie de copt ( 20/30 cm) si am turnat compozitia in tava, am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, fiind un blat nu foarte inalt se coace foarte repede, se face testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca bine.

Crema : Piersicile le-am curatat si le-am dat pe razatoare, am adaugat zaharul si am pus cratita pe foc sa dea in cateva clocote, am luat spuma formata. Gelatina am hidratat-o in apa rece, apoi am tras piureul de pe foc , am adaugat ciocolata , am amestecat pana ce ciocolata s-a topit, iapoi am incorporat gelatina hidratata si am omogenizat. Separat am mixat mascarponele peste care am adaugat piureul de piersici si am omogenizat crema.

Asamblare : Tava in care am copt blatul am imbracat-o cu folie alimentara, am asezat blatul, l-am intepat cu o furculita si apoi l-am insiropat cu lapte fiert si racit. Peste blat am turnat crema de piersici. Am dat tava la rece pentru cateva ore, apoi am scos prajitura din tava si am portionat-o cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fiarta. La final am decorat cu ciocolata topita si feliute subtiri de piersica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1300 lei
3299.99 lei
1999.99 lei

Prima Latte III negru

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (11)

Panacris 1

17.08.2020, 21:54

Hmmmm, ți-ai deschis cofetărie????

Panacris 1

17.08.2020, 21:59

Mda, la fel și eu Cleme cu pozele, de când s-a mentenat Bucătărașul, mai greuț cu încărcarea pozelor! dar cu răbdare, așa câte doua, trei ca la începuturile site-ului ) Am trimis petiție, poate se rezolvă într-un fel, dacă nu, nu dezertăm, dar s-ar putea să mă apuc de preparat poțiune de răbdare, mult mai mare decât o am, să patentez rețeta și fim zen, tot timpul! :S

Rahela Velicu 1

19.08.2020, 11:05

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

ieri la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata