Cornuri cu nuca

de Sidy in Dulciuri, 1 Aug 2011 | 3546 vizualizari

 

Astea sunt cornuri nu....cornulete...

 

INGREDIENTE

  • 1,200 kg faina alba
  • 250 g zahar
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 700 ml lapte caldut
  • 50 g untura(unt)
  • 300 g nuca macinata
  • 200 g zahar
  • esenta de rom
  • sare
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu nuca:

Punem intr-un bol drojdia sfaramata cu o lingurita de zahar si 70 ml lapte caldut si o lasam sa creasca.

Intr-un vas mai mare in care vom framanta aluatul punem faina, zaharul, ouale,1/2 din coaja de lamaie, zaharul vanilat si treptat laptele caldut si untura sau untul topite.Framantam bine de tot 20-30 de minute pina se fac bule de aer in aluat.Lasam sa dospeasca la cald, acoperit cam 30 de minute pina isi dubleaza volumul.

Intr-un alt bol amestecam nuca macinata cu zaharul, esenta de rom si restul de coaja de lamaie.

Rupem din aluat bilute de marimea unui ou si le aliniem pe masa.

Luam pe rand cate o bila, o intindem cu sucitorul si presaram pe ea nuca amestecata cu zahar.Rulam cornurile si le asezam in tava captusita cu hartie de copt.

Dupa ce tava este plina cu cornuri le ungem cu oul batut si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 140 de grade C si le lasam sa se coaca pina se rumenesc deasupra , aproximativ 50 minute( depinde de fiecare cuptor)

Le scoatem din cuptor cand sunt gata si le lasam sa se raceasca in tava , apoi le desprindem unul de altul si le punem pe farfurie.

Vor iesi niste cornuri mai mari ,ideale pentru a fi servite linga un pahar cu lapte caldut.Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

01.08.2011, 20:47

Ce deliciu!!! Vreauuuuuu

ionela2682 1

01.08.2011, 20:59

adry88 1

04.08.2011, 11:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aluat fraged dospit. Reteta pas cu pas