Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

de oanapl in Prajituri, 15 Mai 2022 | 3430 vizualizari

 

Am achiziționat recent niște făină de cocos pe care am găsit-o la reducere. E prima dată când folosesc acest tip de făină. Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Laurei Sava.
A ieșit o prăjitură delicioasă, puțin umedă și nu foarte dulce. Dacă vă plac deserturile dulci vă sfătuiesc să mai adăugați zahăr. V-o recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă mici (sau 4 ouă mari)
  • 70 g zahăr brun
  • 80 ml ulei vegetal
  • 80 g făină albă de grâu
  • 100 g făină de cocos
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 100 g ciocolată neagră (minim 50% cacao)
  • 150 g piure de dovleac copt
  • 330 g chefir
  • sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos:

Se mixează ouăle întregi cu zahărul brun măcinat și un praf de sare, până când își dublează volumul, apoi se adaugă uleiul și se mixează scurt.
Separat, se amestecă făina albă cu făina de cocos și praful de copt.
Eu am folosit dovleac copt pe care îl aveam la congelator. L-am decongelat și l-am scurs bine de apă. Dacă nu aveți dovleac copt, încingeți cuptorul la 180 de grade C și coaceți feliile de dovleac pentru 30 de minute, până când cuțitul intră ușor în dovleac. Se lasă să se răcească apoi se pasează cu blenderul vertical.

Se încorporează apoi dovleacul copt peste amestecul de ouă.

Se adaugă amestecul uscat cernut, alternând cu chefirul. Se amestecă cu spatula, nu cu mixerul!

La sfârșit, se adaugă ciocolata tocată și se omogenizează compoziția.

Se toarnă amestecul în tava (18 x30cm) tapetată cu hârtie de copt. Se nivelează compoziția și se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute.
Prăjitura e umedă, dar totuși vă puteți ajuta de testul scobitorii!
Când e gata, se lasă să se răcorească bine în tavă (10 minute), după care se scoate cu grij pe un grătar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac