Desert prajitura cu foi cu suc de rosii si crema de branza

de diaconta in Prajituri, 27 Oct 2015 | 10771 vizualizari

 

O prăjitură cu o reţetă extrem de simplă, dar foarte gustoasă. Pentru foi m-am inspirat de la Diva în bucatarie, am redus doar cantitatea de zahăr. Eu am preferat să le umplu cu o cremă de brânză. Nouă ne-au plăcut foarte mult.

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 15 linguri suc de rosii
  • 15 linguri ulei
  • 13 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja de lamâie
  • 750 g faina

Umplutura:

  • 700 g brânza de vaci
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri smântâna
  • vanilie
  • coaja de lamâie
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri griş
  • zahar pentru pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi cu suc de rosii si crema de branza:

Foi:  Am amestecat sucul de rosii cu uleiul si zaharul. Am adaugat praful de copt stins cu lamâie, sarea si aromele, apoi am încorporat treptat faina, pana ce am obtinut un aluat elastic, destul de tare ca sa putem întinde foile.

Eu am folosit 750 g de faina, dar s-ar putea sa fie nevoie de mai putina sau sa mai adaugati. Aceasta depinde mult de restul ingredientelor, precum si de tipul fainii folosite.

Am pus aluatul acoperit cu o folie la frigider pentru jumatate de ora. Am împartit aluatul în 4 bucati si am copt 4 foi pe dosul tavii. Am copt fiecare foaie maxim 15 minute la 180 de grade.

Pentru a lucra mai usor, eu tai hârtie de copt de dimensiunea tavii, întind foaia pe ea si o transfer pe dosul tavii pe care o coc. Când scot foile de la cuptor le pun cu tot cu hârtia de copt una peste alta într-o alta tava si le las la racit.

Umplutura: Am pus laptele la fiert cu 2 linguri de zahar. Când a început sa fiarba am pus grisul în ploaie, amestecând cu un tel. Compozitia nu trebuie sa fie prea groasa, deoarece se va îngrosa dupa ce se raceste. L-am lasat la racit. Brânza am mixat-o cu celelalte 2 linguri de zahar, smântâna, vanilia si coaja de lamâie. Apoi am încorporat si grisul racit.

Dupa ce foile s-au racit, am montat prajitura alterand foile si crema si le-am lasat la frigider peste noapte, astfel foile se vor înmuia foarte bine.

Am pudrat la final cu zahar.

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

 tava 38x25cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi cu suc de rosii si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta Prajitura "O noapte la Venetia", prajitura preferata de toata familia