Desert prajitura cu foi de bezea

de Constelatialeu in Prajituri, 27 Mai 2020 | 3386 vizualizari

 

Am zis sa o las mai moale cu Pavlova asa ca am facut o prajitura cu foi de bezea, iar am strans albusuri....:))))))

 

INGREDIENTE

  • Foi bezea
  • 260 g albusuri
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 50 g pesmet
  • 160 g nuca prajita si macinata
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 130 g nutela
  • Frisca
  • 300 g smantana dulce pentru frisca
  • 30 g zahar pudra
  • 2 linguri lapte
  • decor
  • cirese
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de bezea:

Foi : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se incorporeaza pesmetul si nuca macinata, cu miscari lente de jos in sus. Tava de la cuptor se tapeteaza cu hartie de copt ( 36 cm latime), se imparte compozitia in doua parti egale, se intinde in tava o parte din aluat, se niveleaza, apoi se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, se coace cca 10-15 min, pana incepe s ase rumeneasca usor. Masa de lucru se uda cu apa rece, se scoate foaia din cuptor se pune direct pe masa uda si cu ajutorul unui cutit se desprinde usor foaia coapta de hartia de copt, se lasa la racit, apoi se taie pe din doua. Procedam la fel si cu restul de aluat. Obtinem in final 4 foi.

Crema: Mascarponele se amesteca cu nutela pana obtinem o crema spumoasa.

Frisca : Smantana dulce impreuna cu laptele si zaharul farin se mixeaza bine pana obtinem o frisca ferma. Eu am pus si lapte pentru ca smantana pe care o folosesc este foarte groasa ca si consistenta.

Asamblare : Dupa ce foile s-au racit, asamblam prajitura. Alternam foaie de bezea cu crema, pana terminam foile si deasupra avem crema. Prajitura obtinuta o taiem pe din doua si punem bucatile obtinute una peste alta. Apoi imbracam totul in frisca si decoram cu cirese. Se lasa 2-3 ore si apoi se poate portiona, cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine