Pufoshenie cu unt de arahide si fulgi de ciocolata

de Anamaria7 in Prajituri, 7 Ian 2012 | 3509 vizualizari

 

De mult timp am vrut sa fac ceva dulce cu unt de arahide, dar nu imi gaseam momentul nici sa incerc, nici sa merg la magazin dupa el :P asa ca am zis ca e vremea! Reteta e modificata de pe un blog strain :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 150 gr unt de arahide
  • 1 2/3 c zahar
  • 200 gr unt
  • 3 oua
  • 1/2 c lapte
  • 2 lgt esenta de vanilie
  • 2 c faina
  • 1 1/2 c fulgi de ciocolata
  • 1/2 pliculet praf de copt

Glazura:

  • 260 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata alba
  • 1 c frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pufoshenie cu unt de arahide si fulgi de ciocolata:

Blat:


Mixam untul bine cu zaharul si untul de arahide, apoi adaugam ouale, pe rand, apoi laptele, esenta si la final, faina amestecata cu praful de copt. Fulgii de ciocolata ii inglobam cu o lingura de lemn. Turnam blatul intr-o tava de 25cm x 35cm si tinem la cuptor la 180C pana trece testul scobitorii (vai, de cate ori am zis poezia asta :P).


Glazura:


Punem frisca pe baie de aburi, 2/3c intr-un vas si restul in alt vas. Taiem bucatele ciocolata si o adaugam pe cea cu lapte in vasul cu mai multa frisca. Lasam sa se topeasca si sa se omogenizeze, apoi luam de pe foc si lasam putin sa se raceasca (nu mult).


Turnam glazura de ciocolata cu lapte pe tot blatul, apoi stropim din loc in loc cu cealalta.


Ducem la rece si taiem cand s-a intarit de tot.

 

TIPS-URI

1

Este muuult mai buna a doua zi pentru ca se mai umezeste blatul :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Pufoshenie cu unt de arahide si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Anamaria7 1

09.01.2012, 12:42

si a untului de aur ) :*

mena29 1

09.01.2012, 13:10

Super pufosenie!

lia maria 1

09.01.2012, 14:35

buna de tot pufosenia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire