Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme

de Constelatialeu in Prajituri, 25 Aug 2020 | 6414 vizualizari

 

Am mancat eu de la Bucataras Mirela o rulada cu foi de napolitana, crema de biscuiti si crema cu nuca de cocos si mi-am placut mult de tot. De atunci tot zic ca fac si eu, azi mi-a picat pe prajitura asta,doar ca eu am ales foi rotunde de napolitana si am facut prajitura in forma de tort si nu de rulada. Am dublat cantitatile fata de reteta initiala pentru rulada.

 

INGREDIENTE

  • 5 Foi de napolitana rotunde
  • Crema de biscuiti
  • 300 g biscuiti macinati
  • 200 g zahar tos
  • 350 ml apa
  • Crema cu nuca de cocos
  • 6 linguri apa
  • 200 g zahar tos
  • 200 g unt cu 82% grasime
  • 200 g lapte praf Raraul
  • 100 g nuca de cocos
  • Decor
  • ciocolata topita
  • nuca cocos
  • cirese confiate, rosii si verzi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme:

Am pregatit cremele aproape in acelasi timp.

Crema biscuiti: Zaharul l-am pus sa se caramelizeze, cand a capatat culoarea chihlimbarului, am turnat apa, cu atentie mare la aburi, apoi am lasat sa fiarba pana ce zaharul caramelizat s-a topit. Apoi am tras de pe foc cratita si am adaugat biscuitii macinati si am omogenizat bine.

Crema cu nuca de cocos. Apa, untul si zaharul le-am pus sa fiarba, am lasat sa dea in 2-3 clocote, apoi am tras cratita de pe foc si am adaugat laptele praf si nuca de cocos.

Asamblare: Foile de napolitana au fost si albe si maro, asa ca am alternat. Am asezat o foaie de napolitana maro, am intins crema de biscuite si peste am intins crema cu nuca de cocos, cremele sa fie fierbinti, apoi am asezat foaie alba, am intins crema de biscuiti si crema cu nuca de cocos, apoi foaie maro de napolitana, crema de biscuite, crema cu nuca de cocos, foaie alba de napolitana, crema de biscuite si crema cu nuca de cocos, ultima a fost foaie de napolitana maro. De fiecare data cand am pus foaia de napolitana, am presat sa faca aderanta cu crema. La final am glasat cu ciocolata topita, am presarat nuca de cocos si am ornat cu cirese confiate. Am dat la frigider pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

27.08.2020, 18:04

foarte delicioasa!

Rocsi 1

30.08.2020, 21:14

Mmmm, ce bunatate!

Anett 1

11.01.2022, 16:09

Foarte delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din iaurt