Desert prajitura cu foi fragede si crema de cacao si rom

de Toamna07 in Prajituri, 23 Mai 2013 | 107819 vizualizari

 

Oricine poate transforma o masa intr-un moment de relaxare, incununat, evident, de un desert reusit. Aceasta prajiturica face deliciul unei mese reusite.  Pentru mine prajiturile in foi sunt "the best !

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte (sau chiar apa)
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet
  • 30 linguri de faina
  • un strop de sare
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  •  8 linguri de zahar
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  •  250 g margarina sau unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi fragede si crema de cacao si rom:

Foi: Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza o crema. Apoi adaugam pe rand celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti. Coacem foile pe fundul tavii unse cu putin ulei. 
Foile se intind usor si se coc foarte repede, pana prind putina culoare pe margini. Se coc la 180 de grade cateva minute.

Crema: Incalzim putin laptele si jumatate din el se adauga peste cacao, faina, zahar si amestecam cu un tel. Adaugam apoisi restul de lapte. Punem compozitia pe foc mic si amestecam bine cu un tel pana se ingroasa.
Dam crema la o parte de pe foc si adaugam margarina sau untul, amestecand pana se incorporeaza.
Lasam crema sa se raceasca si la final punem esenta de rom.

Asamblare: Punem in tava prima foiaie, apo impartim crema in 4 parti egale si o distribuim intre foi, inclusiv deasupra.

Dam prajitura la rece si a doua zi o portionam.

Este foarte buna, frageda, cremoasa si desigur, aromata!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

 Ïngredientele pentru foi sunt pentru 4 bucati, foi coapte pe dosul unei tavi de 22x30 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi fragede si crema de cacao si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

cornelya 1

09.08.2013, 07:23

hmmm.....am facut-o aseara si azi am taiat-o...e foarte buna! multumesc de reteta! o zi frumoasa!

luizamihaela94 1

26.12.2014, 14:27

Buna! imi spuneti va rog...daca pot inlocui amoniacul cu bicarbonat sau praf de copt?

Cosminam 1

16.08.2020, 19:30

De ce se numește prăjitură cu crema de cacao si rom dacă nu contine nici macar esență de rom? 🤔

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in otet, la rece
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete din cartofi cu mozzarella

ieri la 20:57

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi cu miere si crema de gris