Desert prajitura cu foi fragede si crema de cacao si rom

de Toamna07 in Prajituri, 23 Mai 2013 | 76386 vizualizari

 

Oricine poate transforma o masa intr-un moment de relaxare, incununat, evident, de un desert reusit. Aceasta prajiturica face deliciul unei mese reusite.  Pentru mine prajiturile in foi sunt "the best !

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte (sau chiar apa)
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet
  • 30 linguri de faina
  • un strop de sare
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  •  8 linguri de zahar
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  •  250 g margarina sau unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi fragede si crema de cacao si rom:

Foi: Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza o crema. Apoi adaugam pe rand celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti. Coacem foile pe fundul tavii unse cu putin ulei.

Foile se intind usor si se coc foarte repede, pana prind putina culoare pe margini. Se coc la 180 de grade cateva minute.


Crema: Incalzim putin laptele si jumatate din el se adauga peste cacao, faina, zahar si amestecam cu un tel. Adaugam apoisi restul de lapte. Punem compozitia pe foc mic si amestecam bine cu un tel pana se ingroasa.

Dam crema la o parte de pe foc si adaugam margarina sau untul, amestecand pana se incorporeaza.

Lasam crema sa se raceasca si la final punem esenta de rom.



Asamblare: Punem in tava prima foiaie, apo impartim crema in 4 parti egale si o distribuim intre foi, inclusiv deasupra.



Dam prajitura la rece si a doua zi o portionam.



Este foarte buna, frageda, cremoasa si desigur, aromata!



Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

 Ïngredientele pentru foi sunt pentru 4 bucati, foi coapte pe dosul unei tavi de 22x30 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi fragede si crema de cacao si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

lauratm 1

08.08.2013, 13:11

era prajitura preferata din copilarie ! facea mama si iubeam mirosul foilor coapte ! multzu pentru reteta (mama a ratacit-o printre amintiri...)

cornelya 1

09.08.2013, 07:23

hmmm.....am facut-o aseara si azi am taiat-o...e foarte buna! multumesc de reteta! o zi frumoasa!

luizamihaela94 1

26.12.2014, 14:27

Buna! imi spuneti va rog...daca pot inlocui amoniacul cu bicarbonat sau praf de copt?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de suc de rosii