Felii de trandafir

de LUK in Prajituri, 4 Mar 2012 | 4979 vizualizari

 

Reteta am descoperit o la Postavaru,prin vara si de atunci tot am vrut sa o incerc.Pozele sunt facute prima data cand am incercat-o..de vreo 2 luni cred.de atunci am repetat-o pentru ca e usor de facut si e foarte buna..n-am avut inspiratia sa refac pozele si astea nu sunt prea reusite..dar va asigur ca merita incercata!

 

INGREDIENTE

    •  
  • 450 gr faina
  • 200 gr unt
  •  coaja rasa si sucul de la o lamaie
  • 100gr zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • 1 praf de copt
  • -reteta originala mai prevede in plus 2 lingurite de cacao pt foaia maro dar eu le am lasat la fel

Crema:

  • 3 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 150gr nuca  macinata

Glazura:

  • 3 galbenusuri
  • 200gr zahar pudra
  • o lingura zeama de lamaie(reteta originala nu prevede dar mie imi place gustul )
  • o jumatate de borcan de gem acrisor(eu am folosit de visine)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii de trandafir:





Mixam oul cu zaharul si untul moale iar apoi adaugam smantana si omogenizam. Adaugam coaja si sucul de lamaie.Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Impartim aluatul in trei parti egale.



Crema:



Batem spuma albusurile iar apoi adaugam zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa ca la bezea. Adaugam nuca macinata si amestecam usor.



Intindem o parte de aluat in foaie subtire si o asezam in tava unsa cu unt. Peste foaie punem un strat de gem.



Intindem apoi foaia 2 si o asezam in tava peste marmelada. Urmeaza apoi crema de nuci.



Acoperim cu ultima foaie si dam tava la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra.



Glazura:



Amestecam bine galbenusurile cu zaharul pudra si sucul de lamaie.



Scoatem prajitura din cuptor. Intindem glazura pe prajitura fierbinte.



Lasam sa se raceasca iar apoi portionam.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

angyb 1

06.03.2012, 22:05

VERONICA2607 1

14.03.2012, 21:05

Alexandra Elena 1

12.10.2012, 13:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe rosii