Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 2 Dec 2018 | 1549 vizualizari

 

Este o prajitura atat de buna incat greu ii poti rezista. Nu te poti opri doar dupa o bucata doua! Si este si mai buna dupa ce a stat o zi, doua, iar foile s-au inmuiat perfect.

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 100 g untura
  • 100 g zahar
  • 1 ou mare
  • 100 ml lapte
  • 1 lgt amoniac

Pt. crema de ciocolata:

  • 150 g faina alba
  • 200 g zahar
  • 1 litru de lapte dulce
  • 120 g ciocolata amaruie
  • esenta rom dupa gust
  • 100 g unt

Pt.glazura:

  • 1 plic de glazura preparat la rece de la Dr.Oeker
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata:

Foile: Intr-un bol se pune faina, sarea si zaharul si se amesteca. Se adauga untura, oul si amoniacul stins in laptele caldut. Se amesteca la un loc dupa care se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat omogen si nelipicios. Se imparte aluatul in 5 parti egale. Se intinde cate o foaie de dimensiunea unei tavi de 22x32 cm si se coc pe dosul acesteia timp de 6-8 minute la 180 de grade.


Crema de ciocolata: Intr-o cratita de inox se pune faina si zaharul. Se amesteca. Se adauga treptat laptele si se amesteca pana se omogenizeaza. Se transfera oala pe foc si se lasa la foc mic, amesecand continuu pana incepe sa se ingroase ca o budinca. Dupa ce a devenit mai consistenta, se adauga ciocolata amaruie rupta bucati si se amesteca cu telul pana se omogenizeaza. Se ia de pe foc si se adauga untul si esenta de rom. Se amesteca bine pana se incorporeaza tot untul. Se lasa la racit.


Se imparte crema in 4 parti egale si se umplu foile alternativ. La final se pregateste glazura conform instructiunilor de pe plic si se toarna peste prajitura. Se niveleaza repede si se lasa apoi sa se intareasca.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Coacerea foilor depinde si de cuptor. In momentul in care incep sa se maroneasca pe margini, sunt gata.

2

Foile la intindere sunt foare subtiri dar la coacere ele cresc.

3

Daca umpleti foile cu crema inca calduta, prajitura se va inmuia mai repede.

4

Prajitura este mai buna dupa a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

dantes 1

07.12.2018, 10:52

Delicioasa!

madi_marin 1

07.12.2018, 11:06

Wooow! Cum arata! Zici ca-i taiata cu laserul

Rahela Velicu 1

10.12.2018, 12:50

Minunata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole boabe
  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu mere

ieri la 17:01

Mancarica de fasole verde cu rosii

ieri la 15:20

Pilaf cu ardei copți și ceapă verde

de RODIMUR 5

ieri la 08:39

Salata cu ansoa , naut  si rucola

pe 12.12 la 22:17

RETETA RECOMANDATA
Chec Tigru