Desert prajitura cu foi si crema din budinca cu visine

de Caty in Prajituri, 10 Iul 2022 | 1336 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru foi
  • 2 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri zahar
  • 30 linguri faina
  • 1 linguriță praf de copt
  • Un vârf cuțit sare
  • Ingrediente pentru crema de budinca cu vișine
  • 1 borcan de 800g vișine fără sâmburi, cu tot cu sucul propriu
  • 2 plicuri praf de budinca cu aroma de frișcă sau vanilie
  • 100g zahar
  • 50 ml apa rece
  • Ingrediente pentru crema de vanilie
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 500 ml lapte rece
  • O tava cu mărimea 20/30cm
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi si crema din budinca cu visine:

Aluat pentru foi
Am mixat bine ouăle cu zaharul apoi am adăugat pe rand uleiul, laptele, sarea și faina cu praful de copt. Am frământat un aluat pe care l-am împărțit în patru bucăți egale.
Am întins cate o bucata de aluat pe fundul tăvii,am înțepat-o din loc in loc cu furculița pentru a nu se umfla în cuptor și am tinut-o cate 10-12 minute la foc mic.
Înainte de a întinde foile, ungem foarte puțin tava cu ulei, astfel se întind mai ușor.
Crema de budinca cu visine
Am pus vișinile într-un vas, le-am mărunțit cu blenderul, am pus zahărul, praful de budinca și apă peste ele, le-am transferat într-un vas,pe foc și am amestecat continuu până s-a îngroșat și s-a format budinca. Am lăsat să se răcească.
Crema de vanilie
Am amestecat ouăle întregi cu zahărul, zahărul vanilat, faina apoi am adăugat treptat laptele,și am pus la fiert amestecând continuu, până s-a îngroșat. După ce am dat deoparte, am pus untul și am amestecat bine. Am lăsat la răcit.
Asamblate prăjitură
Am pus peste prima foaie jumătate din budinca cu visine, crema de vanilie peste a doua foaie și din nou budinca de vișine peste a treia foaie. Așezăm ultima foaie, o acoperim cu folie alimentara și o lăsăm câteva ore la rece.
Tăiem prăjitura după preferințe: pătrățele, romburi sau așa cum le-am tăiat eu. Mi-au ieșit 30 bucatele frumușele și gustoase. Presărăm cu zahar pudra și le servim cu drag.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Lingurile cu faina sa fie pline Putem folosi vișine proaspete sau congelate, dar punem 150-200 g zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi si crema din budinca cu visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura delicioasa cu visine - marca Laura Sava