Desert prajitura cu gem de prune, nuci si aluat razuit

de oanapl in Prajituri, 29 Mar 2017 | 4351 vizualizari

 

Pentru aceasta prajitura m-am inspirat de la Lau, dar am folosit mai putin zahar si mai mult gem de prune, deoarece noua ne plac prajiturile mai acrisoare.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 500 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 250 g unt
  • umplutura:
  • 3 albusuri
  • 70 g zahar macinat
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca macinata
  • 250 g gem de prune
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu gem de prune, nuci si aluat razuit:

Pentru blat, mixezi untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugi galbenusurile si mixezi bine dupa fiecare. Adaugi esenta de vanilie si oul intreg si mixezi pana devine o crema, apoi adaugi faina amestecata cu praful de copt.

Framanti un aluat omogen si nelipicios. Opresti o bila de aluat pe care o framanti cu putina faina si o dai la congelator.

Restul de aluat il intinzi in tava tapetata cu hartie de copt si presari deasupra o lingura de nuca macinata.

Pentru crema, mixezi albusurile spuma cu un praf de sare, adaugi zaharul treptat si mixezi pana devine o bezea lucioasa. Adaugi nuca, gemul si amesteci bine.
Torni compozitia peste aluat si intinzi.
Scoti aluatul de la rece si il dai prin razatoarea cu ochiuri mari deasupra cremei.
Intruduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana cand este frumos rumenita. O lasi sa se raceasca si o servesti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gem de prune, nuci si aluat razuit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Ancutsa 1

21.07.2017, 15:01

Ce gustoasa e!

oanapl 1

22.07.2017, 22:29

Ma bucur ca ti-am facut pofta Cleme! Sper ca ti-a placut!

oanapl 1

22.07.2017, 22:30

Asa e Ancutsa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida