Desert prajitura cu gem de zmeura

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Noi 2020 | 801 vizualizari

 

La multi ani mie, de Sf. Clement !

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 6 galbenusuri
  • 250 g margarina unirea
  • 260 ml lapte
  • 150 g zahar farin
  • 1 pliculet praf de copt
  • 30 g cacao
  • 300 g faina
  • gem de zmeura
  • glazura
  • 6 albusuri + 3 albusuri ( am avut in plus niste albusuri)
  • praf de sare
  • 250 g zahar farin
  • 200 g nucu prajite si taiate
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu gem de zmeura:

Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, cu dimensiunile 36/24 cm.


Blat : Intr-un castron am mixat margarina la temperatura camerei cu zaharul farin, apoi am adaugat galbenusurile, unul cate unul si am mixat. Apoi am adaugat laptele, am omogenizat, praful de copt, cacao si la final faina. Amestecul obtinut l-am pus in tava. Am data tava la cuptor preincalzit la 180 grade, cat sa se coaca pe jumatate.Intre timp am batut albusurile cu un praf de sare , apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat nuca prajita si tocata.


Am scos tava din cuptor dupa ce s-a copt pe jumatate, am intins gemul de zmeura, apoi glazura de bezea cu nuca. Am bagat din nou tava la cuptor, am redus focul si am lasat pana ce bezeaua a inceput sa se usuce . Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine, apoi am portionat prajitura. Reteta asta e de la bunica din partea sotului, eu am redus din zahar si am cantarit ingredientele, erau date cu ceasca, lingura, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Constelatialeu 1

25.11.2020, 20:19

Vrei sa spui, a fost.....mai are o bucatica Vali, o legumeste....

oanapl 1

26.11.2020, 22:46

Ce bunătate!

RuxyRux 1

30.11.2020, 21:33

Frumoasa prajitura...sa ne traiesti Clemisoara!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piept de pui umplut
  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Arlechino