Prajitura Boxi

de reisnaor_2006 in Prajituri, 4 Ian 2015 | 3006 vizualizari

 

O prajitura foarte buna si nu foarte dulce.

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 4 oua(albusurile)
  • 150 gr zahar
  • 50 gr mac
  • 50 gr nuca de cocos
  • 3 lg de faina
  • Ptr crema:
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr lapte
  • 2 lg de faina
  • 100 gr zahar
  • 100 gr margarina
  • 50 gr de stafide
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boxi:

Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le mixam cu un praf de sare, adaugam pe rand zaharul, nuca de cocos si macul si mixam. Adaugam si faina si amestecam usor cu o spatula. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem compozitia si dam la cuptor la 200 de grade pana se rumeneste usor.

Crema o fierbem la bain-marie adaugand pe rand si amestecand cu telul galbenusurile, laptele, zaharul si faina. Cand compozitia se leaga, o luam de pe foc si adaugam margarina frecata spuma si stafidele.

Crema o punem peste blatul racit si presaram nuca de cocos. O lasam la rece 30 de minute.

Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

Stafidele cand ne-am apucat de crema le punem la inmuiat in apa calduta ptr ca sa se inmoaie si devin pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boxi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Boxi-0
Prajitura Boxi-1
Prajitura Boxi-2
Prajitura Boxi-3
Prajitura Boxi-4
Prajitura Boxi-5
Prajitura Boxi-6
Prajitura Boxi-7
Prajitura Boxi-8
Prajitura Boxi-9
Prajitura Boxi-10
Prajitura Boxi-11
Prajitura Boxi-12

COMENTARII (16)

MOKUSKA

MOKUSKA 1

05.01.2015, 09:05

dantes

dantes 1

05.01.2015, 10:09

Delicioasa!

mirela0911

mirela0911 1

08.01.2015, 14:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!