Prajitura cu ananas si nuca de cocos

de - TABITA - in Prajituri, 16 Iun 2013 | 3682 vizualizari

 

O prajitura delicioasa. Reteta originala provine dintr-o carte de bucate in germana. Eu am preluat-o de la Lena.>:D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 50 g unt (untul sa fie moale)
  • 50 g zahar
  • 2 oua (sa fie la temperatura camerei)
  • un varf de lingurita sare
  • 150 g faina
  • 50 g amidon alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ananas din conserva sau proaspat (am folosit 1/2 conserva)
  • Crema:
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 3 linguri de lapte
  • 150 g nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ananas si nuca de cocos:

Se pregateste mai intai tava pentru prajitura. Se tapeteaza cu hartie de copt (se unge cu putin unt pe ambele parti).


Faina se amesteca cu amidon, sare si praful de copt.


Intr-un bol mai adanc se pune untul moale si zaharul.


Se amesteca cu mixerul untul si zaharul, apoi se adauga ouale, cate unul (dupa fiecare ou se mixeaza bine compozitita).


Se adauga amestecul de faina la compozitia de unt si oua. Se formeaza un aluat putin mai gros.


Se toarna aluatul in tava, si se intinde usor, uniform pe toata suprafata.


Ananasul se taie bucatele (daca luati ananas rondele sau proaspat) si se pune pe aluat.


Crema de cocos: Intr-o cratita se pune pe foc laptele, untul si zaharul.


Cand untul si zaharul se topesc, se adaugati nuca de cocos si se lasa sa fiarba 1-2 min. Se amesteca bine.


Crema de cocos se intinde uniform peste bucatile de ananas.


Se da la cuptor la temperatura medie si se lasa pana se rumeneste bine.


Cand se raceste complet, puteti presara cu zahar pudra, se portioneaza si se serveste.


Pofta Buna!



 

TIPS-URI

1

Se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

- TABITA - 1

17.06.2013, 22:52

Sim0na si mie imi place. E foarte buna!

Raluca57 1

28.08.2013, 20:55

M-a tentat de cand am vazut-o. Am facut-o azi. F gustoasa. Dar stratul de cocos nu s-a inchegat; daca ma gandesc bine nici nu prea are din ce sa se inchege la atat cocos. Am folosit tava 27x15, stratul de cocos a iesit mai inalt decat blatul. Ce crezi ca n-a fost bine? Multumesc. Te rog, pe viitor, scrie si dimensiunea tavii.

- TABITA - 1

28.08.2013, 22:40

Draga Raluca, ma bucur ca ai incercat aceasta prajitura delicioasa.
Stratul de cocos este de fapt o crema.
Eu am folosit o tava de 25x25.
Daca te referi la faptul ca nu a crescut blatul, ouale trebuie sa nu fie la temperatura camerei, iar untul trebuie sa fie moale si rece.
Merci de atentionare, voi mentiona si dimensiunea tavii.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu ananas