Prajitura cu ananas si nuca de cocos

de Tabita _ in Prajituri, 16 Iun 2013 | 7428 vizualizari

 

O prajitura delicioasa. Reteta originala provine dintr-o carte de bucate in germana. Eu am preluat-o de la Lena.>:D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 50 g unt (untul sa fie moale)
  • 50 g zahar
  • 2 oua (sa fie la temperatura camerei)
  • un varf de lingurita sare
  • 150 g faina
  • 50 g amidon alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ananas din conserva sau proaspat (am folosit 1/2 conserva)
  • Crema:
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 3 linguri de lapte
  • 150 g nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ananas si nuca de cocos:

Se pregateste mai intai tava pentru prajitura. Se tapeteaza cu hartie de copt (se unge cu putin unt pe ambele parti).

Faina se amesteca cu amidon, sare si praful de copt.

Intr-un bol mai adanc se pune untul moale si zaharul.

Se amesteca cu mixerul untul si zaharul, apoi se adauga ouale, cate unul (dupa fiecare ou se mixeaza bine compozitita).

Se adauga amestecul de faina la compozitia de unt si oua. Se formeaza un aluat putin mai gros.

Se toarna aluatul in tava, si se intinde usor, uniform pe toata suprafata.

Ananasul se taie bucatele (daca luati ananas rondele sau proaspat) si se pune pe aluat.

Crema de cocos: Intr-o cratita se pune pe foc laptele, untul si zaharul.

Cand untul si zaharul se topesc, se adaugati nuca de cocos si se lasa sa fiarba 1-2 min. Se amesteca bine.

Crema de cocos se intinde uniform peste bucatile de ananas.

Se da la cuptor la temperatura medie si se lasa pana se rumeneste bine.

Cand se raceste complet, puteti presara cu zahar pudra, se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (35)

Tabita _ 1

17.06.2013, 22:52

Sim0na si mie imi place. E foarte buna!

Raluca57 1

28.08.2013, 20:55

M-a tentat de cand am vazut-o. Am facut-o azi. F gustoasa. Dar stratul de cocos nu s-a inchegat; daca ma gandesc bine nici nu prea are din ce sa se inchege la atat cocos. Am folosit tava 27x15, stratul de cocos a iesit mai inalt decat blatul. Ce crezi ca n-a fost bine? Multumesc. Te rog, pe viitor, scrie si dimensiunea tavii.

Tabita _ 1

28.08.2013, 22:40

Draga Raluca, ma bucur ca ai incercat aceasta prajitura delicioasa.
Stratul de cocos este de fapt o crema.
Eu am folosit o tava de 25x25.
Daca te referi la faptul ca nu a crescut blatul, ouale trebuie sa nu fie la temperatura camerei, iar untul trebuie sa fie moale si rece.
Merci de atentionare, voi mentiona si dimensiunea tavii.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura KREM A LA KREM cu ananas