Desert prajitura cu iaurt si caise

de rena in Prajituri, 23 Mai 2014 | 33630 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenta de vanilie

Crema:

  • 400 griaurt cu caise
  • 400 griaurt grecesc 10% grasime
  • 350 ml frisca
  • 20 gr gelatina (2 pliculete)
  • 250 gr zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 800 gr compot de caise

Decor:

  • 150 ml frisca
  • caise din compot
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu iaurt si caise:

Blat: Separam ouale si batem albusul cu 5 linguri de zahar. Galbenusurile le frecam cu 3 linguri de zahar si esenta de vanilie. Amestecam cele doua compozitii usor cu spatula, adaugam faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul la foc mediu pana trece testul scobitorii.


Crema: Pliculetele de gelatina se pun la hidratat intr-o ceasca cu 100 ml de apa rece. Punem iaurul de caise si cel grecesc intr-un castron, adaugam caise din compot taiate cubulete mici si amestecam usor. Batem frisca cu zaharul pudra si incorporam cu crema de iaurt. Gelatina o incalzim putin si o punem in crema cu miscari usoare.


Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua foi.


Asezam prima foaie pe o tava, o insiropam cu zeama din compot, asezam crema de iaurt, apoi a doua foaie de blat, o insiropam si punem cateva ore la frigider.


La final, batem frisca si o punem deasupra prajiturii si ornam cu bucati de caise din compot.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu iaurt si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Constelatialeu 1

23.05.2014, 21:10

rena 1

23.05.2014, 23:47

Krystyan Trendy 1

24.05.2014, 10:28

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura delicioasa