Desert prajitura cu krantz

de mamaieelena in Prajituri, 2 Mar 2014 | 30337 vizualizari

 

Aceasta prajitura am preluat-o de la Violeta (vio_dreams) careia vreau sa-i multumesc! Intr-adevar este un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 albusuri
  • 25 linguri cu zahar
  • 300 g nuca macinata
  • 6 linguri cu faina
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • Crantz:
  • 100 g zahar
  • 150 g nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu krantz:

Blat: Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si cu o lingura de lemn se amesteca nuca si faina, apoi se imparte in trei pentru trei foi. Se pune hartie de copt in tava si se intinde compozitia cu o paleta. Se coc foile pe rand, in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pana se rumenesc usor deasupra. Se lasa apoi la racit.


Crema: Galbenusurile se bat cu mixerul impreuna cu zaharul si se pun pe foc pana se ingroasa, iar cand este gata se dau la rece. Untul moale se amesteca bine cu mixerul si treptat se adauga cate o lingura din crema de oua rece. La final se adauga esenta de vanilie.


Crantz: Se ia o tigaie si se pune la topit zaharul. Cand este caramelizat se adauga nuca, apoi se rastoarna pe un tocator de lemn si se lasa la racit. Cu ajutorul unui sucitor de lemn se sfarama crantzul pus intr-un prosop de panza.


Asamblare: Prima foaie- 1/3 din crema- a doua foaie- 1/3 din crema- a treia foaie- restul de crema- nuca cu crantz sfaramata. Se da la frigider pentru cel putin o ora sau chiar mai mult ca sa poata fi taiata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu krantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

gaby_duceag 1

09.03.2014, 17:53

ce faina-i prajitura asta

mihaelar63 1

19.05.2014, 12:44

Placee!!!

Rahela Velicu 1

31.03.2017, 10:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

9360 puncte

Rocsi

8000 puncte

 merisor

6610 puncte

mirela0911

6250 puncte

Lau

Lau 9

5720 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sarmalute in cuib

de vasimur 3

ieri la 22:36

Pastel de Nata

de RuxyRux 9

ieri la 21:25

Batoane cu semințe

de RODIMUR 5

ieri la 20:41

Tarte cu peste

ieri la 14:27

Placinta rulata cu mere

de Lau 9

ieri la 11:25

RETETA RECOMANDATA
Snickers Bars