Desert prajitura cu krantz

de mamaieelena in Prajituri, 2 Mar 2014 | 28079 vizualizari

 

Aceasta prajitura am preluat-o de la Violeta (vio_dreams) careia vreau sa-i multumesc! Intr-adevar este un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 albusuri
  • 25 linguri cu zahar
  • 300 g nuca macinata
  • 6 linguri cu faina
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • Crantz:
  • 100 g zahar
  • 150 g nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu krantz:

Blat: Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si cu o lingura de lemn se amesteca nuca si faina, apoi se imparte in trei pentru trei foi. Se pune hartie de copt in tava si se intinde compozitia cu o paleta. Se coc foile pe rand, in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pana se rumenesc usor deasupra. Se lasa apoi la racit.


Crema: Galbenusurile se bat cu mixerul impreuna cu zaharul si se pun pe foc pana se ingroasa, iar cand este gata se dau la rece. Untul moale se amesteca bine cu mixerul si treptat se adauga cate o lingura din crema de oua rece. La final se adauga esenta de vanilie.


Crantz: Se ia o tigaie si se pune la topit zaharul. Cand este caramelizat se adauga nuca, apoi se rastoarna pe un tocator de lemn si se lasa la racit. Cu ajutorul unui sucitor de lemn se sfarama crantzul pus intr-un prosop de panza.


Asamblare: Prima foaie- 1/3 din crema- a doua foaie- 1/3 din crema- a treia foaie- restul de crema- nuca cu crantz sfaramata. Se da la frigider pentru cel putin o ora sau chiar mai mult ca sa poata fi taiata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu krantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

gaby_duceag 1

09.03.2014, 17:53

ce faina-i prajitura asta

mihaelar63 1

19.05.2014, 12:44

Placee!!!

noiinbucatarie 1

31.03.2017, 10:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca