Desert prajitura cu mere

de oanapl in Prajituri, 30 Mar 2021 | 4651 vizualizari

 

Aceasta este o prăjitură rapidă, delicioasă și foarte ușor de pregătit. 

 

INGREDIENTE

  • 450 g făină
  • 150 g zahăr
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 4 mere mari
  • 4 ouă
  • 16 g zahăr vanilat
  • 10 g praf de copt
  • zeama de la o lămâie
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere:

Mixezi untul la temperatura camerei, cu un praf de sare, cu zahărul măcinat și zahărul vanilat. Adaugi ouăle pe rând și mixezi bine după fiecare. Adaugi zeama de lămâie și adaugi câte puțin lapte, până când îl vei încorpora pe tot. Adaugi făina cernută cu praful de copt și mixezi la prima treaptă, până când se încorporează bine.

Cureți merele de coajă, le tai în 4 și scoți cotorul apoi le tai cubulețe. Pui peste mere 3 linguri de făină și amesteci bine, pentru a putea distribui ulterior, cât mai bine merele în aluat. Le pui peste aluat și amesteci bine.

Torni aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt pe fund și cu unt pe margini și nivelezi prăjitura.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 50-55 de minute, până când trece testul cu scobitoarea și se rumenește frumos.

Se lasă să se răcorească și se servește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

07.04.2021, 19:39

Si noi suntem mari fani ai prajiturilor cu mere!

Anett 1

30.03.2022, 18:58

oanapl 1

31.03.2022, 08:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza, reteta Ioanei