Cornulete fragede cu gem

de Panacris in Prajituri, 1 Mar 2011 | 13897 vizualizari

 

Un aluat simplu si fraged cu bors!!!

 

INGREDIENTE

  • bors 1 ceasca
  • drojdie cat o nuca (sau 1 lingurita de drojdie uscata)
  • ulei 2 cesti 
  • sare 1 lingurita
  • faina cat cuprinde pentru a se forma un aluat elastic
  • dulceata
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu gem:

Se amesteca ingredientele foarte bine pana la omogenizare. Nu trebuie  sa creasca aluatul!!!! Se intinde aluatul in foaie de apoximativ  1/2 de cm. Se taie in patratele. Se pune cate o lingurita de dulceata pe fiecare patratel. Optional se poate pune si cate 1/2 de nuca. Se ruleaza in forma de cornulete. Se aseaza in tava tapetata cu foaie de pergament si se coace la cuptor cca. 15 min. Inca fierbinti se ruleaza prin zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Ceasca de bors se poate inlocui cu 2 lingurite de otet diluate cu apa!

2

in loc de ulei se poate folosi o lingura de untura!

RETETA IN IMAGINI

Cornulete fragede cu gem-0
Cornulete fragede cu gem-1
Cornulete fragede cu gem-2
Cornulete fragede cu gem-3

COMENTARII (12)

mamaieelena

mamaieelena 1

01.03.2011, 23:46

bune

elena1988

elena1988 1

02.03.2011, 11:02

Panacris

Panacris 1

02.03.2011, 17:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!