Desert prajitura cu mere caramelizate

de dantes in Prajituri, 28 Apr 2021 | 3275 vizualizari

 

O prajitura pufoasa usor de pregatit. Retete pascale

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 cani Faina alba de grau
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 100 ml ulei
  • 4 buc oua
  • 10 gr praf de copt
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 10 gr zahar vanilat
  • Mere
  • 1 kg mere
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere caramelizate:

 

Prima data se curata merele si se taie in cubulete. Se amesteca cu zaharul si se pun pe foc, amestecand in continuu pana scade apa si se caramelizeaza.

Se opreste focul si se amesteca merele cu scortisoara macinata si se lasa la racit.

Se amesteca ouale, zaharul, zaharul vaniliat si se mixeaza foarte bine, apoi se adauga treptat uleiul, faina, laptele si se mixeaza foarte bine. La sfarsit adaugam praful de copt si coaja de lamaie.

Coca se amesteca cu merele caramelizate si se toarna intr-o tava tapetata.

Se pune la copt in cuptorul preincalzit la 160°C circa 45 de minute. Se face proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este coapta prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Fantastica