Desert prajitura cu mere, la tigaie

de robert_b in Prajituri, 28 Sep 2021 | 720 vizualizari

 

Am văzut reţeta aceasta pe youtube sub numele de prajitura faimoasă cu un singur ou. Mi-a plăcut reţeta, aşa că am făcut şi eu o prăjtură cu mere. Este o prăjitură simplă, pufoasă, perfectă pentru o zi ploioasă de toamnă. 

 

INGREDIENTE

  • 1 măr
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • esenţă de vanilie
  • 60 g zahăr
  • 150 ml lapte
  • 60 ml ulei vegetal
  • 8 g praf de copt
  • 150 g făină
  • 1 linguriţă cu oţet
  • unt pentru uns tigaia
  • 1 lingură cu zahăr
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere, la tigaie:

Tigaia se unge cu unt şi se tapetează cu 1 lingură zahăr. Mărul se taie în felii şi cu ajutorul unui dop de plastic se scoate căsuţa cu seminţe. Feliile de măr se aşază în tigaie.

 Într-un bol se mixează oul cu sarea, esenţa de vanilie şi zahărul. După ce compoziţia s-a albit, iar zahărul s-a topit, se adaugă uleiul în fir subţire şi se amestecă bine. Apoi, se adaugă laptele. Făina se cerne împreună cu praful de copt. Cu un tel se amestecă până când făina este încorporată. La final, se adaugă oţetul. 

Compoziţia se toarnă peste mere şi se nivelează uşor. Prăjitura se pune la foc mic, acoperită cu un capac, timp de 20 de minute. După ce timpul s-a scurs, prăjitura se răstoarnă pe o farfurie. Se serveşte pudrată cu zahăr.

TIPS-URI

1

Se pot folosi banane sau ce fructe vă plac.

2

Se poate folosi îndulcitor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere, la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

04.10.2021, 13:15

Faina reteta !!!! Merge la favorite

mirela0911 1

10.10.2021, 20:28

Ce bine arata!

robert_b 1

11.10.2021, 21:12

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piperchi
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea