Desert prajitura cu mere rase - de post

de anca_rm in Mancaruri de post, 24 Mar 2017 | 10584 vizualizari

 

Retete de post economice
Este o prajitura de post foarte gustoasa si foarte economica.
 Cand am incercat-o prima data, nu am crezut ca o sa creasca atat de frumos si va fi asa gustoasa, dar am repetat-o si de data asta am adus si reteta.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 150 gr nuca tocata grosier
  • 240 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 60 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr mere razuite
  • 1/2 plic praf de copt (7 gr)
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Pt glazura:
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri unt de cocos
  • cateva nuci
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere rase - de post:

Amestecam apa impreuna cu zaharul, pana cand zaharul este dizolvat complet. Pentru a va usura aceasta sarcina, puteti sa folositi zahar pudra.

Faina o amestecam cu nuca tocata grosier, cacaua, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.

Adaugam in faina, apa cu zaharul si uleiul si omogenizam. La final, adaugam merele rase pe razatoarea mica.

Amestecul il turnam intr-o tava de 25 x 20 cm, (asa am folosit eu ) pe care am pus hartie de copt si nivelam.

Tava o dam la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 20 minute.

Pentru a fi siguri ca este coapta, facem testul cu scobitoarea. Daca scobitoarea iese curata din prajitura, atunci e gata.

 Pana se raceste putin prajitura, facem glazura: untul de cocos il amestecam cu cacao si cu zaharul pana devine usor lichid. Turnam peste prajitura, nivelam si presaram deasupra nuci taiate.

Punem prajitura la frigider si o lasam sa se raceasca.

 Pentru glazura se mai poate folosi: 2 linguri cacao + 2 linguri zahar pudra + 1 lingura ulei + 1 lingura apa.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere rase - de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Covrigei crocanti de post