Desert prajitura cu mere rase - de post

de anca_rm in Mancaruri de post, 24 Mar 2017 | 1375 vizualizari

 

Retete de post economice
Este o prajitura de post foarte gustoasa si foarte economica.
 Cand am incercat-o prima data, nu am crezut ca o sa creasca atat de frumos si va fi asa gustoasa, dar am repetat-o si de data asta am adus si reteta.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 150 gr nuca tocata grosier
  • 240 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 60 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr mere razuite
  • 1/2 plic praf de copt (7 gr)
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Pt glazura:
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri unt de cocos
  • cateva nuci
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere rase - de post:

Amestecam apa impreuna cu zaharul, pana cand zaharul este dizolvat complet. Pentru a va usura aceasta sarcina, puteti sa folositi zahar pudra.


Faina o amestecam cu nuca tocata grosier, cacaua, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.


Adaugam in faina, apa cu zaharul si uleiul si omogenizam. La final, adaugam merele rase pe razatoarea mica.


Amestecul il turnam intr-o tava de 25 x 20 cm, (asa am folosit eu ) pe care am pus hartie de copt si nivelam.


Tava o dam la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 20 minute.


Pentru a fi siguri ca este coapta, facem testul cu scobitoarea. Daca scobitoarea iese curata din prajitura, atunci e gata.


Pana se raceste putin prajitura, facem glazura: untul de cocos il amestecam cu cacao si cu zaharul pana devine usor lichid. Turnam peste prajitura, nivelam si presaram deasupra nuci taiate.


Punem prajitura la frigider si o lasam sa se raceasca.


Pentru glazura se mai poate folosi: 2 linguri cacao + 2 linguri zahar pudra + 1 lingura ulei + 1 lingura apa.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere rase - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

miki_a 1

25.03.2017, 17:14

Tare bună trebuie să fie!

oanapl 1

27.03.2017, 12:44

Ce apetisante e!

Valclaudia 1

12.08.2017, 10:54

imediat ma apuc sa o prepar!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Scovergi cu cartofi