Desert prajitura cu mere si branza de vaci

de oanapl in Prajituri, 15 Mar 2017 | 12336 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Umplutura
  • 5 mere
  • 2 linguri zahar brun
  • 20 ml apa
  • 200 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri gris
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si branza de vaci:

Speli merele, le cureti de coaja, le tai in cubulete si le pui la calit intr-un vas cu 2 linguri de zahar brun si apa. Le lasi pana se inmoaie putin.

Amesteci branza cu ouale, zaharul si cu grisul.

Bati ouale cu praful de sare, cu ajutorul unui mixer. Pui zaharul si mai amesteci putin. Adaugi uleiul si omogenizezi. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci usor, cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza compozitia. 

Torni 3/4 din compozitie in tava unsa cu unt. Pui crema de branza din loc in loc, apoi, pui cubuletele de mere, iar deasupra torni restul compozitiei.

Dai tava la cuptor preincalzit, la 180 de grade C si coci prajitura timp de 40-45 de minute, pana cand e bine rumenita si trece testul scobitorii.

 O lasi la racit pe un gratar, apoi o portionezi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Maria-Elena