Desert prajitura cu migdale si portocale

de Oana in Prajituri, 2 Mai 2018 | 2866 vizualizari

 

O prajitura absolut delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 300 g miez de portocale
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 250 g migdale macinate
  • 4 linguri felii de migdale
  • zahar pudra pentru décor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu migdale si portocale:

Se curata portocalele de coaja si de partea alba cu un cutit bine ascutit. Se taie miezul in cubulete si se scot samburii. Se cantareste miezul, avem nevoie de 300 g. Eu am folosit 4 portocale bio mai mici.

Se pune o lingura de zahar, se amestea si se pun pe foc mic. Se lasa sa fiarba 15-20 de minute, pana se inmoaie. Se mixeaza totul cu blenderul vertical si se lasa piureul la racit.

Se tapeteaza o tava de tarta sau de tort cu fund detasabil cu ulei si faina si se incinge cuptorul la 160 de grade.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cand se umfla si incep sa se intareasca se adauga 100 g de zahar. Se mixeaza ca la bezea.

Galbenusurile se mixeaza separat cu restul de 100 g de zahar pana se umfla si se albesc. Se adauga piureul de portocale. Se cerne faina de migdale in compozitie si se amesteca bine. Se pune apoi deasupra bezeaua si se amesteca usor cu o spatula, de jos in sus.

Se rastoarna compozitia in tava si se presara deasupra feliile de migdale. Se coace prajitura 30-40 de minute pana se rumeneste usor si se face testul cu scobitoarea.

Se lasa apoi la racit putin si se scoate din forma, se pune pe un platou si se lasa sa se raceasca de tot, apoi se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu migdale si portocale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cosulete Pavlova cu crema de lamaie si fructe