Desert prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema

de madi_marin in Prajituri, 15 Aug 2010 | 99710 vizualizari

 

By Laura Sava......cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 250 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie

Crema:

  • 200 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plicuri praf de crema de vanilie

Strat de ciocolata:

  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 150 ml frisca lichida

Ornare:

  • 50 g ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema:

Se prepara intai blatul: se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, nuca de cocos si esenta de vanilie. Se pune la copt in tava 25/35 tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 20 de minute. Se lasa la racit.


Crema: se pun intr-un vas laptele, frisca lichida, ambele reci, si praful de crema. Se mixeaza pana se obtine o crema consistenta.


Stratul de ciocolata: se pun la foc mic ciocolata rupta bucatele, frisca lichida si untul. Se amesteca pana se obtine o crema omogena. se lasa putin la racit.


Montare: blat, ciocolata, crema, ciocolata rasa.

 

TIPS-URI

1

Blatul poate fi usor insiropat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Lorelei_M 1

05.04.2015, 02:31

Ati putea sa imi spuneti cu ce ar merge insiropat blatul ?

hanna 1

28.07.2015, 17:09

Am ales si eu prajitura aceasta pt ca e fara faina, ca atunci cand se cere faina la blat ... dar in loc de crema am pus budinca de vanilie 2 pachete.... off acei musafiri neasteptati
puteti omite linguri mari de zahar, folositi doar atat cat sa intareasca spuma de albusuri, pt ca cocosul ii da gust si consistenta indeajuns, iar blatul tineti la cuptor mic/mediu, ca altfel se arde cocosul si ramane cu un gust acru ...

Aurelia 07_07 1

25.05.2017, 18:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alb-Negru