Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 25 Mar 2020 | 3202 vizualizari

 

Pentru aceasta delicioasa prajitura m-am inspirat de la Miha. Mi-a placut foarte mult!

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 150 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 50 g fulgi de nuca de cocos
  • Dimensiuni tava: 20/30 cm
  • Blat 2:
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • 50 g faina
  • 5 g praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 200 ml frisca indulcita
  • 200 g ciocolata alba
  • 1-2 linguri apa
  • 200 g lapte condensat
  • esenta de vanilie
  • Pentru ornat:
  • 20 g fulgi de nuca de cocos
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello):

Blat 1:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt cu ajutorul unei spatule din silicon, amestecand usor, de sus in jos, apoi se incorporeaza si fulgii de nuca de cocos.

Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii.

Blat 2:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se incorporeaza fulgii de nuca de cocos, faina, praful de copt si esenta de vanilie, amestecand totul usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii.

Sirop:

Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca si se adauga esenta de vanilie.

Crema:

Se mixeaza frisca putin, dar fara sa se intareasca.

Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un craticior, la foc, cu 1-2 linguri apa. Se mesteca continuu pana cand se topeste. Se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna peste frisca mixata impreuna cu laptele condensat si esenta de vanilie. Se introduce amestecul la frigider pana cand se raceste foarte bine astfel incat sa se poata mixa.

Asamblare:

Se insiropeaza primul blat. Se pune un strat de crema cu ajutorul unui posh si se presara fulgi de nuca de cocos. Se pune al doilea blat, se insiropeaza si se intinde un alt strat de crema. Se presara din nou fulgi de nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bomboane de ciocolata