Briose cu bucati de ciocolata

de catalina97 in Prajituri, 3 Dec 2013 | 1790 vizualizari

 

Sper sa va placa reteta mea si sa va fie de folos. Spor la treaba!

 

INGREDIENTE

PENTRU BRIOSE va trebuie:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 75 ml ulei
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • nuca/ciocolata/stafice (la alegere)
PENTRU FRISCA:
  • 200 g smantana (mai grasa)
  • 2 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
  • esenta de venilie (cateva picaturi)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu bucati de ciocolata:

PENTRU BRIOSE:


1) Se incalzeste cuptorul la 180*C;


2) Zaharul, zaharul vanilat si ouale se mixeaza pana se formeaza o crema (eu am folosit tel-ul);


3) Se adauga uleiul in fir subtire si se mixeaza pana se omogenizeaza;


4) Se adauga faina (cate putina pentru a nu se forma cocoloase) si praful de copt si se mixeaza in continuare;


5) La sfarsit se poate adauga nuca/ciocolata/stafidele (eu am folosit ciocolata dar nu uitati ca acestea sunt grele si se lasa la fund)


6) Tineti tava aproximativ 2 minute la foc puternic, apoi dati foc minim;


7) Tineti tava la cuptor aproximativ 25 de minute.


PENTRU FRISCA:


1) Inainte de a face frisca, tineti la rece smantana si castronul in care veti face frisca aproximativ 30 min-1 h (pentru a iesi smantana mai batoasa);


2) Scoate-ti smantana din frigider si incepeti sa o mixati aproximativ 5 minute la viteze crescatoare;


3) Apoi adauga-ti zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie si mixati inca 5 minute;


4) Dupa ce ati terminat de facut frisca puteti sa ornati briosele cu ea.




Eu am pus prima data aluatul in formele de briose si dupa am pus bucatile de ciocolata peste compozitie ca sa nu se lase la fund.


La frisca am folosit si cacao, am zis sa fac jumatate de frisca simpla si jumatate cu cacao.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu bucati de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

04.12.2013, 12:47

Rocsi 1

04.12.2013, 20:40

Bine ai venit

catalina97 1

05.12.2013, 21:44

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
3 ani minunati de bucataras.ro - Briose in doua culori