Desert prajitura cu nuca si crema caramel

de Rahela Velicu in Prajituri, 10 Dec 2019 | 2165 vizualizari

 

Delicioasa si rapida, asa cum imi place mie!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • 100 ml lapte
  • 200 ml Creme Patisserie de la Meggle + 4 linguri de zahar
  • 3-4 linguri gem de caise
  • 3 linguri de nuca de cocos
  • 100 g nuca coapta si maruntita.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si crema caramel:



Mixam ouale (fara a le separa) impreuna cu zaharul pana cand devin o crema.Adaugam uleiul si mai mixam 1 minut.


Adaugam faina ( daca vi se pare multa, puteti pune doar 4 linguri), praful de copt si esenta si incorporam cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem pentru 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Facem testul cu scobitoarea.


Pentru crema punem 4 linguri de zahar intr-un ibric si il caramelizam. Adaugam 3-4 linguri din Crema Patisserie si lasam pe foc pana cand se topeste zaharul.


Mixam restul de Creme Patisserie si adaugam caramelul de-abia dupa ce se raceste. Mai mixam 20-30 de secunde sa incorporam bine, iar apoi adaugam nuca de cocos.


Laptele in incalzim si adaugam esenta de rom in el. Insiropam blatul cu lapte, apoi il ungem cu gemul de caise.


Adaugam crema, o nivelam, iar deasupra presaram nuca prajita si maruntita. Dam prajitura la rece pentru o ora, apoi o putem portiona. Este delicioasa. Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Tava folosita a fost una de yenna mica de 22/27 cm, daca aveti tava mare, dublati cantitatile!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

claudiaO 1

13.12.2019, 08:41

Rahela Velicu 1

13.12.2019, 14:31

dantes 1

19.12.2019, 13:01

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua umplute cu pate de casa
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Vinete aperitiv

de RODIMUR 7

ieri la 20:03

Gem de gutui cu lavanda

ieri la 16:45

Supa gulas la slow cooker Crock Pot

de katty 6

pe 19.10 la 19:48

Desert tort cu crema de mascarpone cu frisca si afine

de RODIMUR 7

pe 19.10 la 13:36

RETETA RECOMANDATA
Alivanca bucovineana