Desert prajitura cu nuca, fistic, migdale

de Constelatialeu in Prajituri, 10 Noi 2020 | 1662 vizualizari

 

Am pornit de la reteta lui Miremic ''Prajitura Oco'', doar ca de lene sa mai sparg nuci am facut un amestec de nuci, migdale si fistic,  din fiecare cate putin....cat sa imi ajunga pentru tava pe care am folosit-o, 24 / 36 cm.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 albusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 150 g faina
  • 40 g cacao
  • 90 g nuca macinata
  • 70 g fulgi de migdala macinati
  • 90 g fistic prajit si sarat, macinat
  • 80 g stafide aurii
  • Crema
  • 8 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 50 g stafide aurii
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca, fistic, migdale:

Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 24/ 36 cm. 

Blat: Untul moale l-am mixat cu zaharul, am adaugat cacao si am continuat sa mixez. Separat am amestecat faina cu  nuca macinata, migdalele macinate si fisticul macinat. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Am adaugat in untul frecat cate 2 linguri din amestecul uscat, le-am incorporat, apoi am adaugat 2 linguri de albusuri batute spuma, le-am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am procedat asa pana ce am terminat amestecul uscat si albusurile de incorporat.La final am adaugat 80 g de stafide si am omogenizat compozitia, am intins-o in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra am presarat 50 g stafide.

Crema. Am mixat galbenusurile cu zaharul pana si-au dublat volumul si si-u schimbat culoarea. Aceasta crema obtinuta am intins-o in tava peste blat, am nivelat apoi am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 g pentru cca 35-40 min. Cand incepe s as erumeneasca frumos deasupra se pune o hartie de copt sa nu se arda prea rau crema ( eu m-am luat cu altele si am cam bronzat-o) , este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit apoi se portioneaza. Daca va place combinatia va spun ca merita incercata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca, fistic, migdale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole, de post
  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Brownies