Desert prajitura cu nuca si crema caramel

de Veronica22 in Prajituri, 18 Ian 2020 | 321 vizualizari

 

Printre prajiturile care in general le pregatesc iarna este si aceasta. Foile fragede cu nuca si crema aromata de caramel o fac sa fie o prajitura perfecta pentru mesele festive.
"Bunatati pentru Craciun".

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 3 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins in putin otet
  • 500 gr faina
  • 120 gr nuca macinata
  • 1 lingura zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Crema:
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 75 gr amidon
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • Decor:
  • 150 gr ciocolata
  • 1 lingura ulei
  • 50 gr nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si crema caramel:

Foi:


Se amesteca ouale cu laptele, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul si uleiul. Adaugam un praf de sare.


Adaugam faina si nuca si framantam un aluat omogen, nelipicios.


Se imparte aluatul in 4 parti egale din care se intind foi dreptunghiulare de 30/20 cm si se coc pe dosul tavii 10 min.


Se pun una peste alta cu foia de copt fiecare.


Crema:


Se caramelizeaza 100 de gr de zahar la care se adauga apoi untul si laptele amestecat cu amidonul si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta apoi se lasa la racit.


Impartim crema in 3 parti si umplem foile pe care le suprapunem cu atentie. La inceput se pot rupe usor dar se vor inmuia apoi de la crema.


Infoliem foile umplute si le dam la rece pentru 5-6 ore. Se decoreaza cu ciocolata topita si nuca macinata. Se portioneaza si se servesc cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

20.01.2020, 12:02

-Licurici- 1

20.01.2020, 12:07

Rocsi 1

20.01.2020, 19:01

Aceste prajituri cu foi coapte pe dosul tavii, mi se par atat de minunate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de perisoare cu iaurt

de katty 6

la 13:48

Limba soacrei - aperitiv rusesc din vinete

de RODIMUR 7

ieri la 22:23

Tiramisu cu cocos

de Meea 4

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu biscuiti si crantz de nuci