Desert prajitura cu nuca si crema cu mascarpone

de mirela0911 in Prajituri, 2 Mai 2016 | 48443 vizualizari

 

"Retete de Pasti"
Reteta originala, ca sa zic asa, este cu crema de unt si cafea, dar tinand cont ca nu pot sa le dau copiilor crema cu cafea si nici nu le-ar placea, am schimbat putin crema. A iesit o prajitura delicioasa, iar fiul meu a spus ca e preferata lui din cate am pregatit de sarbatori.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 g nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 linguri faina alba
  • 100 g unt
  • 250 g mascarpone
  • sucul de la jumatate de lamaie

Pt. ornat:

  • 2-3 linguri nuca macinata
  • 1-2 linguri nesquik
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si crema cu mascarpone:

Blatul: Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. Intr-un bol se amesteca nuca macinata cu faina si praful de copt. Se incorporeaza cele 4 galbenusuri pe rand, apoi se pune nuca si faina in 2-3 reprize, amestecand de jos in sus pana la incorporare. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa blatul la racit.


Crema: Cele 2 galbenusuri se amesteca cu zaharul, faina si laptele. Se omogenizeaza bine apoi se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba incet pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se amesteca cu untul. Se lasa la racit. Cand s-a racit bine de tot, se amesteca impreuna cu mascarpone si la final se adauga zeama de lamaie.


Se intinde crema peste blat, se niveleaza iar deasupra se presara nuca macinata apoi nesquik-ul. Se da la rece pana la servire.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In loc de zeama de lamaie se poate folosi esenta de vanilie.

2

Se poate rade deasupra ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si crema cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

06.05.2016, 00:49

Ce bunatati faci tu piticilor

dantes 1

10.05.2016, 06:48

Delicioasa!

Criss 1

10.05.2016, 21:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Briose crosetate