Desert prajitura cu nuci caramelizate

de MyCookingLife in Prajituri, 13 Feb 2012 | 505446 vizualizari

COMENTARII (239)

bolosrodica 1

18.02.2012, 15:16

Fac prajituri frecvent,nu am intampinat probleme la nicio prajitura pana acum. La aceasta prajitura,blatul,mi-a crescut si pe urma s-a lasat dintr-o data. Acesta s-a lipit de tava si nu l-am mai putut nici portiona,nici folosi intr-un oarecare fel. Cred ca aceasta prajitura este o bataie de joc...

RuxyRux 1

18.02.2012, 15:29

Tocmai am terminat prajitura...a iesit extrem de buna si cu permisiunea ta am sa revin cu fotografii si o postare in pagina mea...am lasat-o putin la rece...crema s-a taiat dupa ce am pus-o pe foc( galbenusurile cu zaharul si laptele, de fapt s-a branzit asa mai pe romaneste) si atunci am avut emotii ca nu se va lega atunci cand o voi pune in unt...am facut din nou compozitia de galbenus si din nou s-a taiat pe foc...insa asta nu a impiedicat cu nimic sa iasa un deliciu...mie nu-mi plac de regula cremele cu unt mi se par grele...insa aceasta crema e perfecta...nu e deloc gretoasa, iar blatul a iesit foaaarte bun..am sa revin cu foto..mulumeeeeesc

bolosrodica 1

18.02.2012, 16:40

Ai scris ca blatul se taie in 3. Blatul meu a crescut dintr-o data si apoi a scazut dintr-o data. Realmente l-am dat la caini. Cred ca ai omis anumite etape, anumite ingrediente sau anumite ingrediente. Te rog sa actualizezi reteta.

MyCookingLife 1

18.02.2012, 22:27

Bolosrodica, din pacate, reteta nu poate fi actualizata, intrucat nu-i lipseste nici o etapa. Eu si alte persoane am realizat-o si a iesit cat se poate de gustoasa - cat despre aspect, cred ca se poate observa cu ochiul liber ca este prezentabila, iar blatul "nu l-am aruncat la caini". Asadar, nu este vina mea daca nu ti-a iesit. Ce era gresit, am modificat. "Bataie de joc"... ei bine, este regretabil daca folosesti cuvinte jignitoare, este foarte usor sa arunci cuvinte ostentative, insa consider ca nu fac cinste nimanui.

Poate ingredientele folosite de tine nu au fost de cea mai buna calitate, poate cuptorul nu a fost reglat la temperatura potrivita, poate... Habar nu am. Un lucru este sigur: si eu am urmat aceleasi etape! Pacat daca nu te-ai putut bucura de acesta prajitura extraordinara! Cu siguranta o voi reface curand, voi mai posta si alte fotografii (sper sa o pot face tot pe aceasta postare).

Daca blatul ti-a crescut, apoi scazut brusc, inseamna ca focul a fost prea iute. Blatul se taie in 3, desigur, dar am mai specificat intr-un comentariu, nu pe "inaltime", ca niste foi, ci pe lungime (adica, dimensiunea prajiturii reducandu-se de 3 ori atunci cand are 3 nivele).

Numai bine!

MyCookingLife 1

18.02.2012, 22:33

Ruxy, ma bucur daca ti-a placut! Cred ca nu m-am bucurat niciodata atat de mult de aprecierea vreunei retete de pe bucataras.ro pana acum! Multumesc frumos! Imi pare rau, insa, ca ti s-a taiat crema! Sunt curioasa daca, eu am avut noroc (eu sunt novice in ale bucatariei)cand am facut aceasta crema, din moment ce nu mi s-a taiat!! Trebuie sa o refac!

Chiar m-as bucura sa o postezi si abia astept sa vad fotografii ale "Prajiturii Ghinioniste"!

diaconta 1

18.02.2012, 22:35

Ramona,nu te necaji ca nu merita.Si mie mi s-a intamplat sa nu-mi iasa unele retete,dar nu pot sa invinuiesc pe nimeni.Seara faina

gaby_duceag 1

18.02.2012, 22:50

Daca vi se taie crema , puneti vasul pe baie de abur, mixati in continuare 2 minute si-si revine imediat.
Depinde de calitatea untului; iar daca acesta are apa, nu dai vina pe autor .
Bafta, eu am patit-o de cateva ori

MyCookingLife 1

18.02.2012, 23:01

Dia, stiu ca nu ar trebui sa ma necajesc, dar nu am postat nici o reteta care nu mi-a iesit (si mi s-a intamplat de multe ori) sau care sa nu merite sa fie facuta (din punctul meu de vedere, judecand dupa gusturile mele)! Si tare m-am framantat si aseara si astazi si am citit reteta de nu stiu cate ori sa vad daca am omis ceva! Dar apoi, vii tu, Ruxy, Gaby si imi ridicati moralul! Multumesc fetelor!

MyCookingLife 1

18.02.2012, 23:02

Gaby, multumim pentru sfat!

gaby_duceag 1

18.02.2012, 23:11

auzi )
nu-s trecute nuci la blat, la ingrediente
sa trec eu?

gaby_duceag 1

18.02.2012, 23:12

aaaa
stai. n-am fost atenta
sunt trecute la total
scz

RuxyRux 1

18.02.2012, 23:38

Am postat in pagina mea prajiturica...e senzationala si sa stii ca am incredere mare in gustul tau...e delicioasa! Te imbratisez si-ti multumesc!

RuxyRux 1

18.02.2012, 23:42

Da Gabyt si eu m-am gandit sa o pun la aburi...insa am zis ca daca as-i reteta asa o fac...insa data viitoare mai am si alta idee...pun in crema numai 100 ml lapte si cei 100 ramasi pe foc si vreau sa vad daca se pune crema in laptele cald daca se mai taie...ma gandesc ca nu

MyCookingLife 1

19.02.2012, 00:05

Merg degraba sa o vad! Multumesc pentru toata sustinerea! Apreciez sincer!

MyCookingLife 1

19.02.2012, 00:15

Am vazut-o! Ti-a iesit foarte bine! Ce mult ma bucur!

klausenburger_adica Lacrima 1

19.02.2012, 12:04

foarte frumoasa

Alinutza80 1

19.02.2012, 15:27

Eu am mai facut o crema asemanatoare,decat ca in compozitia cremei se pune si 2 linguri de faina si se fierbe pe baie de aburi.Data viitoare am sa incerc asa si am sa-ti spun cum a iesit.

MyCookingLife 1

20.02.2012, 00:17

Multumesc!

MyCookingLife 1

20.02.2012, 00:19

Da, cum sa nu! Astept un feedback!

bolosrodica 1

20.02.2012, 22:50

Nu am vrut sa ma fac de rusine asa ca am facut din nou prajitura, adica blatul care l-am facut dupa o reteta de a mea pe care vreau sa o scriu mai departe, sa o faci si tu. Este si mai rentabila deoarece iese la dimensiunea tavii.
300 gr. zahar praf, 300 gr. nuca macinata si prajita, 10 albusuri, putina sare. Se bat albusirile cu zahar, apoi se pune nuca macinata cu 2 linguri de faina, se fac 3 foi.

MyCookingLife 1

21.02.2012, 01:26

Pai, daca ma uit cu atentie, deja avem o noua reteta - crema Alinutei80 si blatul tau! Acum astept propuneri pentru denumire! Poate Alidica sau Rodinutza!

Alinutza80 1

21.02.2012, 19:19

Chiar am sa incerc sa vad cum iese noua prajitura

Alinutza80 1

21.02.2012, 19:21

Doar am o intrebare pentru doamna bolosrodica ,foile se fac pe rand sau se face un blat care se taie in 3?

bolosrodica 1

23.02.2012, 21:59

foile se coc pe rand pe dosul tavii si ies foarte bine, dar trebuie sa ungi bine tava si sa pui faina sau sa folosesti hartie de copt. Este mai rentabila pt.ca iese la dim. tavii. Poti sa incerci si tu pt.ca eu am facut-o.

MyCookingLife 1

07.03.2012, 22:36

Am refacut-o astazi (prajitura). Mi-a iesit! Si crema si blatul (am folosit unt foarte gras President, ca si data trecuta, in rest nu este nici un pont de adaugat).

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Deliciu