Desert prajitura cu nuci caramelizate

de MyCookingLife in Prajituri, 13 Feb 2012 | 505446 vizualizari

COMENTARII (239)

MyCookingLife 1

12.04.2012, 20:37

Eu o voi reface de Paste (probabil sambata). Voi posta din nou reteta, cu alte fotografii si cele de acum, dar si de alta data. In felul acesta nu mai este cazul sa justific nimic. Sarbatori Pascale fericite!

MyCookingLife 1

12.04.2012, 20:39

Multumesc celor care au apreciat aceasta reteta! Sarbatori cu bucurie!

MyCookingLife 1

17.04.2012, 16:30

Am refacut reteta! Minunata! Am postat separat inca o data reteta (mai bine spus, fotografii cu aceasta prajitura). Puteti vedea fotografii aici: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-nuci-caramelizate-32170.html

Miha 1

17.04.2012, 18:17

Am atasat pozele si precizarile noi.

Spor la treaba tuturor!

diaconta 1

17.04.2012, 18:35

Ramona,eu sunt convinsa ca prajitura a iesit asa cum ai spus,dar cred ca e o prajitura delicata care necesita atentie maxima la preparare.
Mie mi se intampla sa repet reteta facuta de mine si sa nu-mi iasa la fel,sau sa nu iasa deloc ceea ce ar fi trebuit.Pe cine ar trebui sa dau vina?
Azi am mancat o prajitura asemanatoare adusa de o colega de serviciu,ea ii zicea "grilaj",nu stiu daca-i aceeasi chestie
Eu n-am prea inteles explicatia cu nucile prajite si cele caramelizate,chiar de la inceputul retetei,dar cred ca orice gospodina care nu este chiar "novice" se poate descurca,chiar daca nu va iesi chiar ca si a ta.
Te imbratisez cu drag

MyCookingLife 1

18.04.2012, 00:16

Asadar, pozele noi pot fi vazute aici, mai sus; acestea sunt: poza 3 si 4. Multumesc pentru update, Miha!

MyCookingLife 1

18.04.2012, 00:26

Dia, nu stiu daca este aceeasi prajitura. Eu am preluat-o de la o doamna mai in varsta, in retetarul dumneaei era trecuta "Prajitura Galbena". De acest Paste aveam in plan alte prajituri (pe care le-am preparat, de altfel), insa m-am hotarat sa o refac si pe acesta cu scopul precis de a posta fotografii pe bucataras.ro. Nu i-am dat mare importanta, nici prezentarea nu a mai fost la fel ca la prima postare, tocmai pentru ca am vrut sa para "naturala" si cat se poate de reala. Astfel, ma gandesc eu, evit anumite acuzatii.

P.S.: Reteta am scris-o aici, exact asa cum mi-a fost transcrisa si mie la randu-mi.

Miha 1

18.04.2012, 10:39

Mai...voi ma tentati sa fac si eu prajitura asta, sa vad de-o fi alba...de-o fi neagra...sau poate Galbena..

Eu cred ca, asa cum zicea si Dia (Dia pot sa te pup? ), este o prajitura ce necesita mai multa atentie decat o prajitura obisnuita. Si asta pentru ca o crema fiarta de unt e mai pretentioasa decat una...nefiarta.

Si apoi... fara a tine neaparat partea Ramonei, caci am mai spus-o si la mine pe blog de nenumarate ori... formularul acesta de comentarii este si pentru a cere lamuriri atunci cand nu intelegi ceva la reteta, nu numai pentru laude sau " nu recomand... nu mi-a iesit... nu e buna..."

Daaa...deci m-am hotarat... Cand termin de mancat tot ce-am facut pentru Paste voi face si eu prajitura asta.

diaconta 1

18.04.2012, 10:41

pupa-ma Miha ca-mi place,da' sa ma chemi si sa verific daca ti-a iesit corespunzator asta daca nu vine Dorin mai intai

MyCookingLife 1

18.04.2012, 11:46

Miha, abia astept sa o faci si tu si sa imi spui ce si cum!

MyCookingLife 1

19.04.2012, 22:41

Yuppy, a facut cineva prajitura aceasta de Paste si i-a iesit! Tocmai ce am vazut pe pagina de Facebook a bucataras.ro!

roxana28 1

25.04.2012, 16:04

de ce nu dati reteta completa?? cum se poate sa tai un blat in 3?? facut din zahar si albus? ati innebunit?
in orice caz se pune faina..

MyCookingLife 1

25.04.2012, 23:46

Din punct de vedere clinic, sunt sanatoasa, tocmai acesta este motivul pentru care nu discut cu tine.

patriciamark17 1

28.04.2012, 10:47

Si eu am incercat prajitura, dar nu mi-am reusit blatul - un esec total!Eu in loc de nuci am folosit alune. Dar precum nu am vrut s-o *arunc* am facut 2 blaturi de la o alta prajitura si am asamblat prajitura cu crema din reteta- la gust a fost minunata, dar arata complet diferit.

RuxyRux 1

28.04.2012, 10:55

Mai oameni buni....de ce nu va iese? Si eu am facut prajitura si a iesit! Ce aveti cu blatul? Se taie nu ca un blat obisnuit..si ca o foaie de hartie cu foarfeca in trei bucati si apoi le puneti una peste alta...nu inteleg nimic!

MyCookingLife 1

29.04.2012, 23:48

Ruxy, habar nu ai cat de mult ma bucur pentru faptul ca ti-a iesit! Daca ti-a iesit, s-au sters cu buretele toate cele spuse mai sus! Oricine intra pe profilul tau si observa ca ai peste 500 de retete postate, isi da seama ca parerea ta este de luat in considerare. Minunat! Sunt atat de bucuroasa!

buriuca 1

07.05.2012, 18:43

e absolut divina prajitura ..am facut-o e delicioasa...

MyCookingLife 1

08.05.2012, 00:23

Multumesc, Buriuca! Ma bucur daca ti-a placut!

ovi_gabi 1

20.05.2012, 21:45

Mi-am facut cont doar ca sa-ti spun ca am facut prajitura si mi-a iesit din prima totul, e grozav de buna, dar trebuie sa citesti cu atentie toata reteta.

diaconta 1

20.05.2012, 21:48

Ovi_Gabi,ma bucur ca ai precizat asta.Si eu am spus ca-i o prajitura mai pretentioasa si necesita atentie,deci acuzele nu-si aveau rostul.
Poate iti va face placere sa ramai alaturi de noi

MyCookingLife 1

22.05.2012, 10:33

Hei, ovi_gabi, ma bucur nespus ca ti-a iesit! Sunt magulita sa aflu ca aceasta reteta te-a determinat sa creezi cont pe bucataras.ro! Multumesc pentru sustinere! Bine ai venit!

MyCookingLife 1

22.05.2012, 10:34

Dia, ca intotdeauna alaturi! Multumesc!

sabiradu 1

26.07.2012, 14:46

Prajitura arata demential si sunt convinsa ca este delicioasa la maxim.

Dya Daniela Andrei 1

08.08.2012, 14:34

Divina!

mclaudia 1

31.08.2012, 09:25

yam yam

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert portughez- Pasteis de nata