Desert prajitura cu nuci pralinate

de Lavinia in Prajituri, 8 Oct 2013 | 135158 vizualizari

 

Chiar si cu raceala asta care nu imi da pace, tot nu puteam sta degeaba. Pentru crema si blat m-am inspirat de la Miha, a iesit o bunatate de prajitura!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 3 1/2 linguri jumate ulei
  • 3 1/2 linguri jumate apa
  • 90 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 40 g nuci macinate
  • Crema de vanilie:
  • 7 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 180 g zahar pudra
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • 3 linguri amidon
  • 100 ml frisca lichida
  • Nuci pralinate:
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuci pralinate:

Blat: Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul pudra si mixeaza pana devine o bezea tare. Adauga uleiul si apa si mai mixeaza cateva secunde.


Cerne faina amestecata cu praful de copt, apoi adaug-o lingura cu lingura peste albusuri, amestecand usor, cu miscari circulare pentru a nu elimina aerul din albusuri.


Adauga si nuca macinata si coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade intr-o tava (35/25 cm) tapetata cu hartie de copt pentru 25 minute sau pana trece testul scobitorii.


Cat timp este blatul in cuptor prepara crema .


Crema: Pune laptele la fiert intr-o craticioara. Amesteca galbenusurile cu zaharul pudra, amidonul si laptele fierbinte si pune amestecul pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o budinca.


Ia de pe foc, adauga vanilia si lasa budinca la racit.


Mixeaza frisca bine apoi adaug-o peste budinca racita si amesteca usor cu o spatula pana ce este bine incorporata.


Pune crema peste blatul racit, niveleaza bine si baga prajitura la frigider.


Pune 100 g de zahar intr-o craticioara la caramelizat, pana ajunge la culoarea chihilimbarului.


Adauga nuca intreaga, amesteca bine, apoi pune caramelul pe o tava/tocator tapetat cu hartie de copt.


Lasa nuca la racit pana se intareste bine caramelul apoi zdrobeste-o cu un sucitor.


Presara nuca peste prajitura si las-o la rece pentru minim 3-4 ore.



Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuci pralinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Alexandra Burz 1

28.12.2013, 19:19

ryta 1

08.09.2014, 15:30

GinaDuma 1

13.02.2017, 00:28

Măsură de ulei e de 3,1 pe 2
Sau 31 pe 2 explicame cum pot sa masor în militari multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

14401 puncte

oanapl

13935 puncte

Panacris

11496 puncte

Rocsi

5346 puncte

Catalina L

4420 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftelute de dovlecei galbeni
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Marrio