Desert prajitura cu pere si nuci

de oanapl in Prajituri, 5 Mar 2017 | 449 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 praf sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 esenta de rom
  • umplutura:
  • 6 pere
  • 1 cana miez de nuca
  • 300 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • sirop:
  • 200 ml apa
  • 70 g zahar
  • coaja de la o lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu pere si nuci:

Intr-un vas, amesteci drojdia dizolvata in laptele caldut. Separat, in alt vas, pui faina, ouale intregi, zaharul si putina sare. Adaugi laptele cu drojdia, coaja de lamaie si esenta de rom. Framanti bine, turnand treptat untul topit, pana se desprinde de pe mana si de pe peretii vasului. Lasi la dospit pentru 30 de minute.


Cureti perele de coaja si de seminte, le tai felii si le fierbi in siropul facut din apa, zahar si coaja de lamaie, pana se inmoaie. Le lasi la racit, le scurgi si le mixezi pana obtii un piure si apoi le amesteci cu miezul de nuca macinat.


Intinzi aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, imbracand si peretii acesteia. Introduci tava in cuptorul preincalzit pentru 15 minute. Scoti tava si lasi putin sa se raceasca. Torni piureul de pere cu nuca in tava, iar peste el laptele amestecat cu ouale batute, esenta si zaharul. Inainte sa se introduca tava la cuptor, presari nuca macinata. Lasi tava in cuptor pentru 20-25 de minute, pana se rumeneste prajitura. Se taie dupa ce se raceste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu pere si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

miki_a 1

06.03.2017, 16:45

Ce frumos se văd straturile! Sigur e o bunătateeee!

Rocsi 1

06.03.2017, 19:38

Ce combinatie de arome si gust!

oanapl 1

06.03.2017, 20:10

Va multumesc de aprecieri! Intr-adevar merge bine la cafea dar si cu o cana cu lapte.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

Cheesecake cu cafea si ciocolata

de katty 5

ieri la 15:23

Chec aromat cu piscoturi si gem de caise

de katty 5

ieri la 15:00

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu dulceata de afine