Desert prajitura cu prune

de dantes in Prajituri, 17 Oct 2020 | 2173 vizualizari

 

O prajitura simpla si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • prune 500 g
  • faina 250 g
  • oua 6 buc
  • zahar 200 g
  • ulei 50 ml
  • esenta de vanilie 5 ml
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu prune:

Se spala prunele, se rup in doua, se scot samburii.

Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie.

Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana cand devin o spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand se obtine o bezea tare.

Se incorporeaza galbenusurile in bezea si se amesteca bine. Se adauga faina si se amesteca cu miscari lente de jos in sus.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt, se toarna amestecul in tava, se niveleaza cu o spatula si se pun deasupra prunele apasand usor.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 30 minute se face testul scobitorii si daca este gata, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca prajitura, apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana