Desert prajitura cu prune plate

de Gheorghita_T in Prajituri, 19 Aug 2018 | 2504 vizualizari

 

Va prezint un pandispan pufos si aromat care in combinatie cu prunele plate dulci acrisoare,  rezulta o prajitura delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua medii, separate in albusuri si galbenusuri.
  • 220 g faina
  • 230 g zahar si putin zahar pentru prune
  • ½ pliculet de praf de copt
  • 1 esenta de vanilie de la Dr. Oetker
  • 30 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 500 gr prune plate, spalate, curatate de samburi si taiate in sferturi
  • putin zahar pudra pentru ornat la final prajitura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu prune plate:

Intr-un bol se adauga albusurile si praful de sare si se mixeaza cateva minute, pana cand albusurile devin spuma, treptat se adauga cate o lingura de zahar si mixam. Vom proceda astfel pana cand vom termina tot zaharul.

Adaugam galbenusurile si mixam, apoi se adauga uleiul si se mixeaza, dupa care vom adauga esenta de vanilie si mixam.

Intr-un bol separat se amesteca faina cu praful de copt si adaugam treptat cate o lingura in compozitie, pana incorporam tot amestecul de faina si praf de copt.

Intr-o tava de 26 de cm, tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de silicon si nu a mai fost necesar sa folosesc foaie de copt) vom adauga compozitia rezultata, iar deasupra vom pune sferturile de prune plate pe care le-am tavalit prin  putin zahar.

Se da tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, circa 20-25 de minute. (in functie de cuptorul fiecaruia prajitura va sta mai mult sau mai putin, dar aveti grija sa nu dati focul prea tare, deoarece riscati ca prunele sa ajunga la fundul tavii si prajitura sa se arda.)

Se scoate prajitura din cuptor si se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.

O pudram cu putin zahar pudra si o portionam pentru servit.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aveti grija sa mixati bine zaharul ca sa se topeasca.

2

In functie de cuptorul fiecaruia, prajitura poate fi tinuta mai mult sau mai putin.

3

Puteti inlocui prunele plate cu ce fructe doriti: piersici, capsuni, caise, visine, afine, cirese, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune plate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Constelatialeu 1

20.08.2018, 20:54

, plate, neplate sunt bune oricum...

Satisfyyourcravings 1

20.08.2018, 22:18

Arata super bine!

dantes 1

25.08.2018, 09:43

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert rulouri cu crema de vanilie