Desert prajitura cu visine

de Oana in Prajituri, 1 Iul 2009 | 290687 vizualizari

 

Visine in toate felurile :) Si clasica prajitura cu visine si cu un strop de cacao, delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de visine
  • o cescuta cu zahar
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar pudra
  • 6 linguri cu faina
  • o lingurita zeama de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • zahar pudra pentru decor si cateva visine cu codite
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu visine:

Reteta prajiturii este aceeasi ca la prajitura cu caise si prajitura cu capsuni.


Mai intai spalam visinele, le scoatem samburii si le presaram cu o cescuta de zahar. Trebuie sa le lasam asa cateva ore pana se indulcesc putin, se topeste zaharul si se formeaza un sirop.


Se incinge cuptorul.


Se scurge sucul de la visine si se prepara un sirop cu apa rece care se bea pe nerasuflate :), mai ales ca se face cald in bucatarie de la cuptor :)


Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat bine cu zaharul pudra, adaugand pe rand cate o lingura. Se adauga apoi faina, lingura cu lingura, amestecand compozitia cu o lingura de lemn sau cu o spatula, de jos in sus.


Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si se toarna peste compozitia de galbenusuri. Se amesteca foarte incet cu lingura de lemn, de jos in sus, pana cand se incorporeaza bine si se obtine un aluat pufos.


Se separa jumatate din compozitie in care se adauga cacao si esenta de rom. Se amesteca incet, de jos in sus.


Intr-o tava de 20x30 cm se pune hartie de copt, se adauga compozitia alba, apoi compozitia cu cacao, iar deasupra visinele scurse bine de sirop.


Prajitura cu visine se lasa la cuptor la 180 de grade, 15-20 de minute, pana trece testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit, apoi se taie .


Prajitura cu visine se pudreaza cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi si visine din compot, scurse bine sau visine congelate, fara samburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (92)

Luana87 1

04.06.2014, 01:07

Cum de ti-au iesit inalte?? Am facut si eu dar mi-au ramas joase

reisnaor_2006 1

12.10.2014, 23:19

poa 1

08.07.2015, 09:20

Foarte buna!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine