Desert prajitura cu zmeura si nuca

de Constelatialeu in Prajituri, 13 Sep 2019 | 3548 vizualizari

 

Ceva rapid si delicios, combinatia de zmeura ( dulceata) cu nuca mi se pare wow....nu stiu cum vi se pare voua, vorba aia ''gusturile nu se discuta''....:D

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 150 g unt cu 80 % grasime
  • 150 g zahar pudra
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 7 g praf de copt
  • otet pentru stins praful de copt, cateva picaturi
  • Dulceata de zmeura -cat sa intindem un strat egal pe toata suprafata prajiturii
  • Glazura
  • 4 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 300 g nuca macinata
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu zmeura si nuca:

Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/32 cm tapetata cu hartie de copt.

Untul la temperatura camerei l-am frecat bine cu zaharul pudra, am adaugat ouale si am omogenizat. Adaugam praful de copt si-l stingem cu cateva picaturi de otet si la final incorporam faina cernuta. Acest aluat il intindem in tava tapetata cu hartie de copt, apoi adaugam dulceata de zmeura si nivelam. Cele 4 oua  impreuna cu zaharul pudra le mixam foarte bine apoi adaugam nuca macinata si omogenizam, aceasta glazura o intindem peste dulceata de zmeura.

Cuptorul electric il setam la functia pentru coacere prajituri la 180 grade C, apoi bagam tava in cuptor pentru cca 35-40 min, pana ce glazura se rumeneste frumos. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu zmeura si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

oanapl 1

14.09.2019, 12:20

Waw! Imi ploua in gura! Ador combinatia asta!

Gherca Daniela 1

15.09.2019, 15:01

laura_n 1

17.09.2019, 15:48

Ma bag si eu la prajitura asta. Imi place ca se face toata odata. Big like!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert napolitane cu crema de rahat si lamaie