Desert prajitura daneza - DRØMMEKAGE

de Catalina L in Prajituri, 24 Oct 2018 | 5110 vizualizari

 

Ce buna este, cu o glazura de nuca de cocos. Nu ezitati s-o faceti.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/06/prajitura-daneza-drmmekage.html

 

INGREDIENTE

aluat

  • 150 g de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g de unt topit si racit
  • 3 oua
  • 250 g de faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 200 ml de lapte

glazura

  • 125 g de unt
  • 70 g de nuca de cocos rasa
  • 150 g de zahar de trestie
  • 50 ml de lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura daneza - DRØMMEKAGE:

Amestecati ingredientele pentru aluat in bolul robotului sau intr-un castron.

Turnati compozitia obtinuta intr-o tava unsa (28 cm pentru mine).

Coaceti timp de 20 de minute in cuptorul incalzit la 200°C .

Intr-o oala pe foc, puneti laptele, nuca de cocos si untul.

Lasati untul sa se topeasca complet, amestecati si turnati peste prajitura scoasa din cuptor.

Dati din nou la cuptor timp de 10-15 minute la 220 °C.

Lasati sa se raceasca inainte de a scoate din forma.

Serviti-o simpla sau cu inghetatata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura daneza - DRØMMEKAGE" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca