Desert prajitura de post cu crema caramel si unt de arahide

de Merisor in Prajituri, 2 Dec 2015 | 10309 vizualizari

 

Este o prajitura simpla cu foi coapte pe dosul tavii, iar crema caramel cu unt de arahide, face tot deliciul.
Am ales un unt de arahide de la LIDL, cu multe arahide maruntite prin el. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 cana zahar(cana de 200 ml)
  • 1 cana ulei
  • 1 cana apa minerala
  • 750-800 g faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru crema:
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 7 linguri faina(mai cu varf)
  • 1200 ml apa
  • 250 g unt de arahide
  • 1 varf cutit sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu crema caramel si unt de arahide:

Pentru aluat, se amesteca zaharul cu uleiul pana la diluarea zaharului, apoi se adauga apa minerala si imediat bicarbonatul si praful de copt, pentru a se desface in aciditatea apei.


Se adauga sarea si esenta si se incorporeaza treptat faina.


Va rezulta un aluat nelipicios si nu foarte tare, care se lasa la odihnit 30 de minute.


Apoi se imparte aluatul in patru parti egale, care se intind si se coc pe dosul tavii, pentru 5-6 minute la 180 de grade.


Eu am folosit o tava de 28/40 cm, dar daca se doreste o prajitura mai inalta recomand o tava mai mica.


Pentru crema, se pune zaharul la caramelizat amestecandu-se continuu in el, cu o spatula, iar cand se dilueaza si capata culoarea chihlimbarului se adauga faina cernuta impreuna cu cacaua si se amesteca energic pentru a se omogeniza rapid, apoi se dilueaza treptat cu apa fierbinte in care s-a dizolvat un praf de sare.


Se va obtine o crema usor fluida, dar se va ingrosa cu untul de arahide care se adauga imediat ce tragem vasul de pe foc.


Se intinde crema fierbinte intre foile de prajitura, lasand ultima foaie libera.


Deci vom avea trei straturi generoase de crema.


Se acopera prajitura cu o folie si se aseaza o greutate peste ea.


Eu am asezat niste dictionare voluminoase.


Se da prajitura la rece de pe o zi pe alta, sau cel putin o jumatate de zi, pentru a se fragezi foile, apoi se poate portiona si pudra cu zahar.


Este delicioasa si v-o recomand cu incredere!


TIPS-URI

1

Cantitatea de faina folosita depinde de tipul acesteia, precum si de tipul celorlalte ingrediente, trebuie avut in vedere sa nu iasa un aluat foarte vartos, care se va intinde greu. Ne oprim din a adauga faina atunci cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Eu folosesc faina de tara si sunt foarte multumita de rezultate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu crema caramel si unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

Gherca Daniela 1

04.12.2015, 16:09

vai ce bunatate!

anca_rm 1

11.12.2015, 10:58

ce buna trebuie sa fie , o sa o incerc ..numai timp sa am

trifadalia 1

21.03.2018, 15:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec din albusuri cu ciocolata
  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 31

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert bounty de casa