Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Azi am facut aceasta delicioasa prajitura ,nu am mai facut-o tare de mult timp ,reteta este veche dar bunaaaaaaaaa!!! Daca va hotariti sa o faceti garantat nu regretati nimic ci cistigati o reteta superrrrrrrr!!! .. Am facut si citeva poze ,dar nu in amanuntit fiindca nu este "scula " mea ma refeream la aparatul de fotografiat ..Revin si cu imagini cu prajitura taiata sa vedeti cum arata dar nu s-a inmuiat inca ..
Faina se freaca bine cu margarina(sau untura ) se adauga putina sare ,bicarbonatul ,zaharul,ouale ,si putin lapte.,daca mai trebuieste .
Se imparte aluatul in patru parti egale, doua bucati se fac maro cu 1 lingura de cacao si doua ramin galbene .. Se coc pe dosul unei tavi mai maricele in cuptorul in prealabil incins .
Rahatul se da prin masina de carne, apoi in 3/4 din lapte se pune rahatul intr-o cratita cu fund dublu ( ca sa nu se prinda de fundul oalei ) . Se fierbe crema pina se topeste rahatul apoi 3 linguri de faina se freaca bine cu laptele ramas si se pune incet in crema obtinuta mestecind continuu .
Mai lasam 5 minute sa dea un clocot cu faina impreuna apoi asa calda o asezam intre foi alternind una galbena una maro, sau una galbena doua maro, una galbena ,sau invers, cum doriti.
Glazura se face din 3 linguri apa cu 4 linguri zahar, se fierbe bine ca un sirop gros, se adauga o lingura de cacao in ploaie cernut si apoi 120 gr unt .
Se aplica peste ultima foaie.
Deasupra peste glazura puteti pune bombonele colorate micute ,sa dea o nota de Primavara .
POFTA BUNA ,,
1
Eu am folosit in loc de faina budinca roz de capsuni fiindca si rahatul era roz ..
2
in loc de 500 gr rahat puteti folosi 1 kg cu aceeasi cantitate de lapte fiindca crema este prea putina foiile fiind mai maricele ..
3
Rahatul este bine sa il alegeti de o singura culoare da un aspect mai placut ochiului atunci cind este umpluta prajitura ..
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult