Prajitura cu rahat

de babi5 in Prajituri, 13 Apr 2013 | 9154 vizualizari

 

Azi am facut aceasta delicioasa prajitura ,nu am mai facut-o tare de mult timp ,reteta este veche dar bunaaaaaaaaa!!! Daca va hotariti sa o faceti garantat nu regretati nimic ci cistigati o reteta superrrrrrrr!!! .. Am facut si citeva poze ,dar nu in amanuntit fiindca nu este "scula " mea ma refeream la aparatul de fotografiat ..Revin si cu imagini cu prajitura taiata sa vedeti cum arata dar nu s-a inmuiat inca ..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250gr margarina (sau 180 gr untura )
  • 1 cana de zahar
  • 3 oua intregi
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 lingura cacao
  • razatura de lamaie
  • 500 gr rahat
  • zahar vaniliat
  • 1 l lapte
  • 3 linguri faina
  • 120 gr unt
  • 3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rahat:

Faina se freaca bine cu margarina(sau untura ) se adauga putina sare ,bicarbonatul ,zaharul,ouale ,si putin lapte.,daca mai trebuieste .


Se imparte aluatul in patru parti egale, doua bucati se fac maro cu 1 lingura de cacao si doua ramin galbene .. Se coc pe dosul unei tavi mai maricele in cuptorul in prealabil incins .


Rahatul se da prin masina de carne, apoi in 3/4 din lapte se pune rahatul intr-o cratita cu fund dublu ( ca sa nu se prinda de fundul oalei ) . Se fierbe crema pina se topeste rahatul apoi 3 linguri de faina se freaca bine cu laptele ramas si se pune incet in crema obtinuta mestecind continuu .


Mai lasam 5 minute sa dea un clocot cu faina impreuna apoi asa calda o asezam intre foi alternind una galbena una maro, sau una galbena doua maro, una galbena ,sau invers, cum doriti.


Glazura se face din 3 linguri apa cu 4 linguri zahar, se fierbe bine ca un sirop gros, se adauga o lingura de cacao in ploaie cernut si apoi 120 gr unt .


Se aplica peste ultima foaie.


Deasupra peste glazura puteti pune bombonele colorate micute ,sa dea o nota de Primavara .


POFTA BUNA ,,

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit in loc de faina budinca roz de capsuni fiindca si rahatul era roz ..

2

in loc de 500 gr rahat puteti folosi 1 kg cu aceeasi cantitate de lapte fiindca crema este prea putina foiile fiind mai maricele ..

3

Rahatul este bine sa il alegeti de o singura culoare da un aspect mai placut ochiului atunci cind este umpluta prajitura ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

babi5 1

18.04.2013, 10:46

Multumesc de aprecieri TAB1TA te pupa Babi5 sa nu eziti sa o faci .estefoarte buna ... o sa-mi spui dupa

Panacris 1

26.10.2014, 14:09

babi5 1

26.10.2014, 15:44

Panacris multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foi Lica umplute cu cremă de rahat