Desert prajitura de post cu dovleac

de Lau in Prajituri, 21 Ian 2021 | 200 vizualizari

 

retete festive de iarna
M-am inspirat de aici-https://www.lauraadamache.ro/2015/11/prajitura-de-post-cu-dovleac.html

 

INGREDIENTE

  • 300 g dovleac placintar ras
  • 300 g faina
  • 125 zahar
  • 200 ml lapte de soia
  • 70 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g migdale/nuci tocate
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 varf cutit scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu dovleac:

Dovleacul il dam prin razatoare si il calim cca 5 min cu zaharul, apoi il lasam sa se raceasca foarte bine.


Adaugam faina,praful de copt,zaharul vanilat,sarea,scortisoarea,amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam dovleacul,amestecam si treptat laptele,amestecand continuu cu telul pana ce se omogenizeaza.


La final incorporam uleiul,esenta de vanilie,amestecam bine pana ce se omogenizeaza.


Turnam compozitia in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt.


Presaram nuca sau migdale tocate potirvit pe toata suprafata prajituri.


Dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min la 180 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

22.01.2021, 21:12

abstract01 1

23.01.2021, 00:21

Panacris 1

23.01.2021, 18:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coliva

de Rocsi 9

ieri la 19:11

Cotlete de porc la tava,reteta romaneasca veche

de Ksenya 5

ieri la 11:55

Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi

de RODIMUR 7

pe 01.03 la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac