Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Zaharul se caramelizeaza intr-un vas mai mare, pentru ca toata compozitia se va face acolo. Dupa ce zaharul capata o culoare de maro inchis se lasa la racit, dupa ce s-a racit se adauga apa si se pune din nou pe foc. Se mentine pe foc pana cand bomboana din zahar se topeste si se lasa din nou la racit .
Dupa racire se adauga aromele, faina se amesteca cu praful si apoi se adauga peste sirop. Faina se pune cate putin pentru o omogenizare uniforma.
Tava se tapeaza cu ulei si faina sau se aseaza o foaie pentru copt. Dupa ce se pune compozitia in tava, aceasta se baga in cuptorul preincalzit cca 40 minute (depinde de cuptor ) .
1
Zaharul nu se caramelizeaza prea tare pentru a nu deveni amarui
2
Pentru o racire mai rapida vasul se poate pune intr-un alt vas cu dimensiuni mai mari in care se pune apa rece
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult