Turta dulce de post

de claudia529 in Prajituri, 22 Apr 2013 | 5379 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa
  • 500 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • un varf praf de scortisoara
  • alte arome ( vanilie , rom etc )
  • faina in jur de 600 g ( compozitia finala este putin mai groasa fata de cea pentru chec)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce de post:

Zaharul se caramelizeaza intr-un vas mai mare, pentru ca toata compozitia se va face acolo. Dupa ce zaharul capata o culoare de maro inchis se lasa la racit, dupa ce s-a racit se adauga apa si se pune din nou pe foc. Se mentine pe foc pana cand bomboana din zahar se topeste si se lasa din nou la racit .

Dupa racire se adauga aromele, faina se amesteca cu praful si apoi se adauga peste sirop. Faina se pune cate putin pentru o omogenizare uniforma.

Tava se tapeaza cu ulei si faina sau se aseaza o foaie pentru copt. Dupa ce se pune compozitia in tava, aceasta se baga in cuptorul preincalzit cca 40 minute (depinde de cuptor ) .

TIPS-URI

1

Zaharul nu se caramelizeaza prea tare pentru a nu deveni amarui

2

Pentru o racire mai rapida vasul se poate pune intr-un alt vas cu dimensiuni mai mari in care se pune apa rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

23.04.2013, 08:01

claudia529 1

23.04.2013, 08:30

neata si multumesc pentru aprecieri !

diaconta 1

23.04.2013, 09:59

Buna

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert banana coffee brownie

ieri la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

ieri la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

ieri la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Casuta din turta dulce