Turta dulce de post

de claudia529 in Prajituri, 22 Apr 2013 | 3724 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa
  • 500 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • un varf praf de scortisoara
  • alte arome ( vanilie , rom etc )
  • faina in jur de 600 g ( compozitia finala este putin mai groasa fata de cea pentru chec)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce de post:

Zaharul se caramelizeaza intr-un vas mai mare, pentru ca toata compozitia se va face acolo. Dupa ce zaharul capata o culoare de maro inchis se lasa la racit, dupa ce s-a racit se adauga apa si se pune din nou pe foc. Se mentine pe foc pana cand bomboana din zahar se topeste si se lasa din nou la racit .


Dupa racire se adauga aromele, faina se amesteca cu praful si apoi se adauga peste sirop. Faina se pune cate putin pentru o omogenizare uniforma.


Tava se tapeaza cu ulei si faina sau se aseaza o foaie pentru copt. Dupa ce se pune compozitia in tava, aceasta se baga in cuptorul preincalzit cca 40 minute (depinde de cuptor ) .

 

TIPS-URI

1

Zaharul nu se caramelizeaza prea tare pentru a nu deveni amarui

2

Pentru o racire mai rapida vasul se poate pune intr-un alt vas cu dimensiuni mai mari in care se pune apa rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

23.04.2013, 08:01

claudia529 1

23.04.2013, 08:30

neata si multumesc pentru aprecieri !

diaconta 1

23.04.2013, 09:59

Buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de casa cu fulgi de ovaz si stafide (reteta video)