Placinta cu mere (cu aluat facut in casa)

de mada91 in Prajituri, 18 Noi 2014 | 11317 vizualizari

 

O placinta simpla, tare gustoasa, cu un un aluat facut in casa foarte fraged :)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 400 g faina
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri lapte
  • zeama de la jumate de mandarina
  • 2 linguri otet
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara

o lingura de gris (pentru a presara pe prima foaie)

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere (cu aluat facut in casa):

Pentru aluat punem faina intr-un bol si o amestecam cu praful de copt. Adaugam untul taiat bucatele si ouale batute impreuna cu zeama de mandarina.


Incepem sa framantam si adaugam laptele, otetul si praful de sare. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini. Daca mai este necesar putem sa mai adaugam putina faina.


Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pana cand pregatim umplutura.


Curatam merele de coaja, apoi le dam pe razatoare. Punem merele intr-un vas pe foc, adaugam zaharul si lasam pe foc mic, pana cand scade zeama.


Dam de pe foc si adaugam scortisoara si lasam putin sa se racoreasca. Intre timp scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua parti egale.


Intindem o foaie de dimensiunea tavii. Asezam foaia in tava unsa cu unt.

Presaram o lingura de gris, apoi intindem umplutura pe toata suprafata foii.

Intindem si cea de-a doua foaie si o asezam peste mere. Intepam foaia cu furculita din loc in loc.


Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumeneste deasupra.

Lasam sa se raceasca in tava si apoi taiem si pudram.


Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Este suficient si 1 kg mere.

2

Nu este neaparat sa punem zeama de mandarina/portocala in aluat. Iese la fel de fraged si fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere (cu aluat facut in casa)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

19.11.2014, 16:39

Bya Ralu 1

20.11.2014, 00:24

iri_iri 1

20.11.2014, 22:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si nuci caramelizate