Desert prajitura de post cu nuca si biscuiti

de Moni_alex in Dulciuri, 19 Mar 2018 | 4375 vizualizari

 

O prajitura simpla dar foarte gustoasa si apreciata de cei care au gustat-o.
Prajitura am pregatit-o si la Revelionul Bucatarasilor din februarie.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de zahar (450 g)
  • 1 cana de apa
  • 400 g nuci taiate grosier sau zdrobite
  • 3 linguri de cacao ( sau 2 de cacao si una de nesquik)
  • 1 lingura de ness
  • 500 g de margarina
  • 800 g biscuiti Petit Beurre
  • esenta de rom
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu nuca si biscuiti:

Nucile se prajesc putin in cuptor, apoi se zdrobesc sau se taie grosier.

Biscuitii 500 g se rup in bucati mici, iar 300 g se macina sau se zdrobesc marunt.

Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga cana de apa si se fierbe pana se topeste zaharul, se adauga margarina taiata bucatele mici si se lasa la foc mic pana se topeste margarina.

Se da la o parte compozitia de pe foc, se adauga cacao cernuta, nessul, nucile, 500 g biscuiti rupti in bucatele si esenta de rom.

Se amesteca bine cu o lingura de lemn pana ce compozitia devine omogena. Se lasa la racit.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunile de 25/35 cm cu hartie de copt, se pune jumatate din cele 300 g de biscuiti macinati, apoi se rastoarna compozitia dupa ce s-a racit la temperatura camerei.

Se uniformizeaza si se preseaza bine compozitia cu mana sau cu fundul unui pahar.

Deasupra se presara cealalta jumatate de biscuiti macinati si putina nuca macinata.

Se lasa la frigider pana a doua zi.

Se taie bucatele dupa preferinte.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca nu o pregatiti de post, puteti folosi unt

2

Din pacate pozele de final nu sunt foarte clare, sunt facute noaptea tarziu, telefonul mi-a facut ceva figuri si era a patra prajitura pregatita pentru ziua unei colege

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu nuca si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu nuca si rahat