Desert prajitura fina cu nuca de cocos si crema de vanilie

de Valclaudia in Prajituri, 19 Oct 2014 | 72661 vizualizari

 

Si am ajuns si la reteta cu numarul 600!

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 100 gr fulgi nuca de cocos
  • 5 linguri zahar tos
  • 5 linguri faina cernuta
  • Blat 2:
  • 3 oua mari, de casa + 2 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar tos
  • un praf de sare
  • 5 linguri ulei
  • 7 linguri faina proaspat cernuta
  • 1 lingura cu varf pudra de roscove
  • Crema:
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 5 galbenusuri
  • 7 linguri zahar tos
  • 5 linguri de lapte
  • 1 pachet de unt (la temperatura camerei)
  • 3 linguri zahar pudra
  • Spuma de albus:
  • un praf de sare
  • 2 albusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • zeama de la 1/2 limeta
  • Glazura de ciocolata:
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 3-4 linguri de lapte
  • Pentru decor:
  • stelute galbene din zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura fina cu nuca de cocos si crema de vanilie:

Pentru primul blat, mixam albusurile cu zaharul tos si un praf de sare pana obtinem o spuma ferma. Adaugam nuca de cocos si faina in ploaie, amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus pana se incorporeaza toate ingredientele uniform. Tapetam tava cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 170 grade. Turnam prima parte a blatului in tava, il dam la cuptor pentru 5 minute.


Al doilea blat il preparam astfel: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul si pudra de roscove. Renuntam la mixer, ne ajutam de o lingura de lemn pentru etapa in care vom incorpora in amestecul de blat faina proaspat cernuta si spuma de albusuri. Turnam cea de-a doua parte a blatului peste prima parte, scoasa din cuptor, nivelam si dam din nou tava la cuptor pana se coace blatul si trece testul cu scobitoarea.


Scoatem blatul din cuptor, il lasam la racorit si ne ocupam de crema.


Crema: Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Incorporam laptele, apoi batem crema pe baie de abur cu ajutorul unui tel pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit complet crema, mixam untul cu zaharul pudra.


Incorporam pe rand cate o lingura din crema de unt in crema fiarta de galbenusuri, mixam usor sa nu se taie amestecul de creme obtinut.


Intindem crema peste blatul racit, nivelam, apoi dam la rece pana preparam spuma de albusuri. Batem spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul pudra si zeama de limeta. Punem spuma intr-un pos, apoi o repartizam peste crema.


Dam din nou la rece.


Ciocolata se topeste in 3-4 linguri de lapte intr-o craticioara la foc mic.


Dupa ce se racoreste usor, decoram prajitura dupa inspiratie cu glazura de ciocolata, apoi presaram stelute galbene din zahar.


Tinem prajitura la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura fina cu nuca de cocos si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Corinuta 1

19.10.2014, 21:52

ce frumoasa e! Felicitari!

irya 1

03.12.2014, 14:39

Foarte bine arata prajitura... dar am o intrebare ce este pudra de roscove si de unde se poate procura? multumesc ,chiar vreau sa o fac de sarbatori daca ma lamuriti ...

Retete cu Margareta Cismasiu 1

17.12.2014, 22:48

Delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!