Desert prajitura frageda cu mere de vara

de Valclaudia in Prajituri, 29 Iul 2018 | 4369 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foile:

  • 200 gr. unt gras
  • 1 iaurt mic
  • 3 oua de casa
  • un praf de sare
  • 150 gr. zahar tos
  • coaja de lamaie rasa
  • 1/2 plic praf de copt
  • 550-600 gr. faina alba

Umplutura:

  • cca 1,5 kg mere de vara
  • 150 gr. zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de scortisoara
  • 2 linguri gris

Decor:

  • 50 gr. zahar pudra Dr.Oetker
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura frageda cu mere de vara:

Spalam merele, le curatam de eventualele stricaciuni si le trecem pe razatoarea cu ochiuri largi. Punem merele rase in cratita la calit impreuna cu zaharul tos si cel vanilat. Lasam la foc mediu pana scade sucul lasat de mere. Oprim focul, adaugam un praf de scortisoara si lasam la racit.

Aluatul: ouale, impreuna cu untul la temperatura camerei, iaurtul, praful de sare, coaja rasa de lamaie si zaharul se amesteca foarte bine. Punem faina cernuta si framantam un aluat ferm pe care il impachetam in folie alimentara si il dam la rece 1 ora.

Preincalzim cuptorul la 175 gr. Celsius.

Scoatem aluatul de la frigider, il impartim in doua.

Intindem prima foaie, o asezam cu grija in tava. Impungem din loc in loc foaia cu furculita, asezam in strat uniform merele calite, presaram deasupra grisul.

Intindem cealalta foaie din care vom decupa inimioare pe care le asezam peste mere.

Dam tava la cuptor pentru 35 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.

Scoatem prajitura rumena din cuptor, o pudram cu zahar vanilat pudra de la Dr.Oetker si dupa ce se raceste complet portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura frageda cu mere de vara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie